H. Nakadzima gimė 1929 metais Jamagatos prefektūroje. Nuo praėjusio amžiaus šeštojo dešimtmečio vidurio iki 1972 metų jis pagal sutartį su Japonijos studija „Toho“ nusifilmavo daugiau kaip 10-yje juostų apie didžiulį driežą. Pagrindinis japonų filmų apie Godzilą ypatumas yra tas, kad monstras buvo kuriamas be kompiuterinės grafikos - jį vaidino realus aktorius su specialiu kostiumu.

Haruo Nakajima

2010 metais H. Nakadzima parašė memuarus „Mano gyvenimas monstro kailyje“. Jis išsamiai papasakojo apie visus sunkumus, su kuriais teko susidurti filmavimo metu, juk vien tik kostiumas svėrė beveik 40 kilogramų. Kiekvieno naujo filmo kūrimas aktoriui baigdavosi daugybe traumų. Kartą jis su visa ekipuote įkrito į baseiną iš 7 metrų aukščio ir tik per stebuklą liko gyvas.

Kino studija „Toho“ pirmąjį filmą apie Godzilą sukūrė 1954 metais. Nuo to laiko apie šį monstrą, atsiradusį dėl mutacijos po branduolinio sprogimo, buvo susukta 30 juostų. Vien tik Japonijoje filmus iš šios serijos pažiūrėjo daugiau kaip 100 milijonų žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)