Rūko apgaubta Uagadou įsikūrusi Ugandoje

„Nepaisant to, kad Afrikoje yra daug nedidelių magijos mokyklų, tik viena jų gyvuoja tūkstantmečius“, – savo tinklaraštyje pottermore.com rašo J. K. Rowling. Tai Uagadou magijos mokykla, kurioje laukiami studentai iš viso plataus pasaulio.

Teigiama, kad mokykla yra įsikūrusi kažkur Ugandoje, tačiau vienintelis jos adresas, norintiems ją surasti – „Mėnulio kalnai“. Anot autorės, ši akmeninė pilis – nuolatos apgaubta rūko ir tik kartais, kai jis prasisklaido, galima ją surasti.

Ši mokykla išskirtinė tuo, jog joje, priešingai nei europoje įsikūrusiose mokyklose, magai nesinaudoja burtų lazdelėmis. Čia besimokantys magai burtus skleidžia rankų mostais ar tiesiog parodydami pirštu.

Anot autorės, Uagadou mokyklos auklėtiniams tai suteikia nepriekaištingą pasiteisinimą buriant, esą jie tenorėjo mostelti ranka ir burtai pasklido netyčia.

Pašauktieji į šią mokyklą žinią sužino sapnuodami. Tai vienintelė mokykla, kuri savo kvietimus siunčia per sapnus. Beje, po kvietimo prabudęs vaikas savo delne randa žetoną.

Vulkano viršūnėje įsikūrusi Mahoutorkoro yra Japonijoje

Kita magijos mokykla, anot J. K. Rowling, įsikūrusi Japonijoje. Čia mokosi mažiausia mokinių iš visų mokyklų. Mažieji burtininkai čia pradeda mokytis būdami vos septynerių.

Mokiniai kasdien po pamokų grįžta namo, o kitą dieną juos čia atgabena didžiuliai audros sukūriai.

Mahoutokoro mokykla pastatyta iš jautienos riebalų ir stovi ant aukščiausio Japonijos vulkano Minami Iwo Jima saloje.

Kiekvienam studentui, vos atvykus į šią mokyklą, įteikiamas stebukingas apsiaustas, kuris dideja vaikui augant. Negana to, mokiniui įgaunant vis naujų gebėjimų, apsiaustas keičia spalvą: nuo blankiai rožinės iki auksinės.

Jei apsiaustas pasidaro baltas, reiškia Mahoutokoro mokinys ėmėsi netinkamų burtų ir yra išmetamas iš mokyklos.

Castelobruxo mokykla lietaus miško viduryje įsikūrusi Brazilijoje

Dar viena magijos mokykla yra įskūrusi Brazilijoje. Čia magijos paslapčių semiasi visi Pietų Amerikos jaunieji burtininkai. Šioje mokykloje visi mažieji magai dėvi šviesiai žalios spalvos apsiaustus.

Įstabaus grožio mokykla įsikūrusi vidury lietaus miško. Ją nuolatos saugo Caiporos – mažytės dvasios, kurių kūnelius dengia kailiai.

Išdykusios dvasios ne tik akylai saugo mokyklą nuo prašalaičių, bet prižiūri ir moksleivius bei visus, gyvenančius miške.

Mokykla draugiška ir moksleiviams iš europos, tad dažnai siūlo mainų programas. Būtent šioje mokykloje moksleiviai labiausiai gilinasi į floros ir faunos paslaptis.

Ilvermorny mokykla įsikūrusi Šiaurės Amerikoje

Vietinių Amerikos indėnų kultūros persmelkta Ilvermorny mokykla, anot J. K. Rowling, yra įsikūrusi Šiaurės Amerikoje.

„Hario Poterio“ epopėjoje minima, kad jis ketina susitikti su žmonėmis iš Amerikos, kurie mokėsi ne Niujorke, anot rašytojos, tąkart burtininkas galvoje turėjo Ilvermorny mokyklos auklėtinius.

Šioje mokykloje taip pat glaudžiasi nemažai fantastinių būtybių.

Daugiau detalių apie šią mokyklą savo tinklaraštyje pottermore.com rašytoja žada atskleisti netrukus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)