J. Moore tai yra jau antras KAG apdovanojimas. Pirmąjį šios aktorių profsąjungos trofėjų ji buvo laimėjusi 2012 metais už Sarah Palin vaidmenį filme „Game Change“.

J. Moore savo kalbą pradėjo nuo praeities muilo operose: „Kai buvau „Kaip sukasi pasaulis“ („As the World Turns“)...“. Auditorijoje nuvilnijus plojimams, ji tarė: „Taip!“. Tuomet ji paaiškino, kaip džiaugėsi, kad šis serialas jai pasiūlė dvigubą – gerietės ir blogietės – vaidmenį, bet vėliau pamatė, kad yra „be galo nuobodu vaidinti pačiai“.

„Tai, kas man tikrai patiko, aš tikrai troškau vaidinti su kitu aktoriumi ir jausti tą intymumą, tą jaudulį ir tą džiaugsmą, kai pradedi kažką pažinti tokiu būdu. Štai kas verčia mane vėl ir vėl grįžti prie aktorystės“. Po to ji padėkojo savo „Vis dar Elis“ partneriams ir kolegoms: Hunter Parrish, Kate Bosworth, Alecui Baldwinui ir Kristen Stewart.

Ji taip pat padėkojo savo „profesionaliesiems partneriams: žmonėms, kurie palaikė visus keistus jos pasirinkimus“. Šiai grupei priklausė jos agentai Joshas Liebermanas ir Kevinas Huvane`as bei jo brolis, jos atstovas spaudai Stephenas Huvane`as, taip pat „jos ilgalaikė vadybininkė ir pastarųjų 25 metų draugė Evelyn O'Neill“.

Savo kalbą ji baigė šiais žodžiais: „Kai man buvo 17 metų ir nusprendžiau, kad noriu būti aktorė, tai atrodė neįmanoma, nes niekada nebuvau sutikusi tikro aktoriaus. Taigi visiems dramos būrelio nariams noriu pasakyti: „Jūs, bičiuliai, esate tikri aktoriai“.

J. Moore kovoje dėl geriausios aktorės apdovanojimo įveikė savo konkurentes Jennifer Aniston („Cake“), Reese Witherspoon („Wild“), Rosamundą Pike („Gone Girl“ („Dingusi“)) ir Felicity Jones („The Theory of Everything“ („Visko teorija“)).

Pernai KAG geriausios aktorės apdovanojimą laimėjo Cate Blanchett, o vėliau už tą patį vaidmenį filme „Blue Jasmine“ („Džesmina“) buvo apdovanota „Oskaru“. 

„Žmogus-paukštis“ pelnė „Oskarus“ pranašaujantį aktorių gildijos apdovanojimą

„Žmogus-paukštis“ (Birdman) sekmadienį sustiprino savo pozicijas lenktynėse dėl „Oskarų“ – ši „tamsi“ komedija pelnė pagrindinį Ekrano aktorių gildijos (SAG) apdovanojimą, laikomą sėkmės barometru, prognozuojant svarbiausius Holivudo apdovanojimus, kuriuos vasario mėnesį išdalys JAV Kino meno ir mokslo akademija.

Niekam nebereikalingos filmų apie superdidvyrius buvusios žvaigždės, bandančios gaivinti karjerą Brodvėjuje, istorija per 21-ąją SAG apdovanojimų ceremoniją pelnė „Oskaro“ geriausio filmo kategorijoje ekvivalentą – statulėlę už išskirtinį aktorių kolektyvo darbą.

„Žmogus-paukštis“ šioje kategorijoje įveikė dramą apie žengimą į suaugusiųjų pasaulį „Vaikystė“ (Boyhood), režisieriaus Weso Andersono (Veso Andersono) beprotišką vagystės istoriją „Viešbutis „Didysis Budapeštas“ (The Grand Budapest Hotel), dramą apie Antrąjį pasaulinį karą „Vaizduotės žaidimas“ (The Imitation Game) ir garsaus astrofiziko Stepheno Hawkingo (Stiveno Hokingo) biografiją „Visko teorija“ (The Theory of Everything).

Meksikiečių režisieriaus Alejandro Gonzalezo Inarritu (Alechandro Gonsaleso Injaritaus) „Žmogus-paukštis“ SAG apdovanojimu buvo pagerbtas praėjus vos parai po to, kai pelnė pagrindinį Amerikos prodiuserių gildijos (PGA) apdovanojimą – kitą svarbų „Oskarų“ pranašą.

Po šių pergalių filmas atsidūrė geriausioje pozicijoje prieš vasario 22 dieną įvyksiančias „Oskarų“ dalybas.

Kitose kategorijose britas Eddie Redmayne'as (Edis Redmeinas) įsitraukia į kovą dėl „Oskarų“, laimėjęs geriausio aktoriaus apdovanojimą už fiziko S.Hawkingo, kenčiančio dėl besivystančios negalios, vaidmenį „Visko teorijoje“.

Kovoje dėl geriausio aktoriaus titulo 33 metų E.Redmayne'as įveikė „Žmogaus-paukščio“ žvaigždę Michaelą Keatoną (Maiką Kitoną), nors daugelis jį laikė favoritu, taip pat Benedictą Cumberbatchą (Benediktą Kamberbačą) iš „Vaizduotės žaidimo“, Steve'ą Carellą (Stivą Karelą) iš „Foxcatcher“ ir Jake'ą Gyllenhaalą (Džeiką Gilenhalą) iš „Nakties klajūno“ (Nightcrawler).

Sakydamas padėkos kalbą E.Redmayne'as pagerbė prie invalido vežimėlio prikaustytą S.Hawkingą, kuris serga šonine amiotrofine skleroze (ALS).

„Ačiū už tai, kad leidot kažkam, kas metė mokslą būdami 14-os, patekti į jūsų orbitą, – sakė E.Redmayne'as. – Ir ačiū už tai, jog priminėt man apie tą neįveikiamą valios galią mylėti ir valią kiekvieną savo gyvenimo sekundę nugyventi kuo pilniau ir aistringiau“.

Nuolatinė Holivudo favoritė Julianne Moore (Džulian Mur), kuri susirinko daugumą šių metų Holivudo sezono apdovanojimų už Alzheimerio (Alccheimerio) liga sergančios moters vaidmenį juostoje „Vis dar Elis“ (Still Alice), gavo SAG geriausios aktorės statulėlę.

„Kai buvau 17-metė ir nusprendžiau, kad noriu būti aktore, tai neatrodė įmanoma, nes niekada nebuvau sutikusi tikro aktoriaus, – sakė J.Moore. – Tad noriu pasakyti visiems jums, vaikai dramos klube: jūs, žmonės, esat tikrieji aktoriai“.

Pirmuosius svarbius vakaro, kuris vyko „Shrine Auditorium“ Los Andžele, apdovanojimus gavo geriausių antrojo plano aktorių kategorijose laimėtojais paskelbti veteranai Jonathanas Kimble'as Simmonsas (Džonatanas Kimblas Simonsas) ir Patricia Arquette (Patrisija Arket).

J.K.Simmonsas įtvirtino pagrindinio pretendento į antrojo plano aktoriaus „Oskarą“ statusą, pelnęs SAG apdovanojimą už bauginančio muzikos mokytojo vaidmenį pripažintoje nepriklausomoje dramoje „Atkirtis“ (Whiplash).

60-metis J.K.Simmonsas, kuris už tą vaidmenį jau yra gavęs „Auksinį gaublį“, SAG pergalę dedikavo visiems savo profesijos atstovams.

„Jaučiu, kad visi mes esame antrojo plano aktoriai, – sakė jis. – Kiekvienas iš mūsų yra būtinas, esminis, nes jeigu bus bent vienas neteisingas momentas, šis traukinys nuvažiuos nuo bėgių.“

Šioje kategorijoje taip pat buvo nominuoti Robertas Duvallas (Robertas Diuvalas) iš „Teisėjo“ (The Judge), Ethanas Hawke'as (Itanas Hokas) iš „Vaikystės“, Edwardas Nortonas (Edvardas Nortonas) iš „Žmogaus-paukščio“ ir Markas Ruffalo (Markas Rufalas) iš „Foxcatcher“.

46 metų P.Arquette savo apdovanojimą gavo už darbą „Vaikystėje“, kurią režisierius Richardas Linklateris (Ričardas Linkeiteris) kūrė 12 metų su tuo pačiu aktorių kolektyvu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)