Kas Mattą atginė į šį, rodos, mažai kam žinomą pasaulio kampelį? Filmas, kurį jie kuria kartu su Lietuvoje žinomu prodiuseriu Karoliu Malinausku. O vyrų siekiai išties nemenki, jie ketina per metus sukurti bent 2-3 Holivudo filmus, kuriuose vaidintų tokios A lygio žvaigždės kaip J. Travolta, R. De Niro, M. Douglasas, J. Harnettas, J. Biel ir daugelis kitų.

– Žinote, kai žiūrime į garsenybes, besišypsančias žurnalų viršeliuose ar pozuojančias ant raudonojo kilimo, rodos, kad jie ir kasdieniame gyvenime kone tobuli. O kaip yra iš tiesų?

– Jie tokie patys kaip ir visi. Jie nori, kad juos gerbtų kaip asmenybes. Garsenybės yra tokie patys kaip ir visi: su savomis problemomis, savais gyvenimais, rūpesčiais dėl vaikų ir sąskaitomis (šypsosi).

– Ar galėtumėte įvardyti filmą, su kuriuo dirbti buvo įdomiausia?

– Paskutinis filmas, prie kurio prisidėjau, buvo tikras iššūkis. Tai buvo unikalus darbas patirtimi, kurios pasisėmiau. Ir aš kalbu ne tik apie aktorius, nors filmavimo aikštelėje dirbau su Demi Moore, o kūrybinėje komandoje buvo pats Spike'as Lee ir būrys kitų žymių žmonių. Man patinka iššūkiai ir šis darbas buvo toks, patinka tiesiog atplėšti voką ir pamatyti kažką netikėto.

Kuriant filmus, nėra lengva, o gal net ir nebeįmanoma, sukurti kažką unikalaus, tačiau visada reikia stengtis.

– Kas įkvepia darbui tiek Jus, tiek aktorius?

– Galimybė sukurti gerą produktą. Manau, tai pagrindinis kiekvieno, prisidedančio prie filmo, varikliukas. Reikia kurti tokius filmus, kad ir po dvidešimties metų, atsigrežę atgal, galėtume pasakyti, kad didžiuojamės savo darbu. Šis noras „veža ne tik mane“, bet ir visą kartu dirbančią komandą. Manau, kad būtent šis siekis visais laikais įkvėpė kino kūrėjus – padaryti kažką nuostabaus ir ypatingo.

– Nejau manote, kad dirbdami su lietuviais, galite sukurti tokį produktą, kuris bus populiarus visame pasaulyje?

– Žinoma! Mes čia atvykome ne tam, kad sukurtume filmą amerikiečiams. Atvykome čia tam, kad sukurtume tai, kuo gėrėtųsi visas pasaulis.

– Kiek laiko pastarąjį kartą viešėjote Lietuvoje?

– Penkias dienas ir išvykau į Italiją, pabaigsiu darbus ir vėl grįšime į Lietuvą.

– Nuolatos keliaujate. Ar tai nevargina?

– Vienas mėgstamiausių mano filmų yra „Krikštatėvis“. Jame nuskambėjo frazė, kurią dažnai kartoju: „Gyvenu taip, kaip pats pasirinkau“. Tikrai esu laimingas ir tuo mėgaujuosi.

Daugiau apie filmą, kurį Mattas kuria kartu su Karoliu Malinausku, skaitykite čia!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)