Gruodžio 16-ąją JAV pradėtas rodyti „Šerlokas Holmsas 2: šešėlių žaidimas“ tapo lankomiausiu šalies filmu ir per pirmąjį seansų savaitgalį surinko per 40 mln. JAV dolerių (daugiau kaip 106 mln. Lt), toli užnugaryje palikdamas artimiausius konkurentus. Tad režisierius G.Ritchie gali džiaugtis atviliojęs namisėdas amerikiečius į kino teatrus. Beje, kino kūrėjas prisipažino šįsyk buvęs itin griežtas dirbantiems jo filmavimo aikštelėje.

Kaip naujienų agentūrai „Bang Showbiz“ sakė britų režisierius, jis privertė filmo žvaigždes gerokai paprakaituoti. Pagrindiniai aktoriai – Šerloką Holmsą vaidinantis Robertas Downey jaunesnysis, daktarą Vatsoną įkūnijęs Jude‘as Law ir čigone Sim virtusi Noomi Rapace – kartais ištisomis dienomis turėdavo ruoštis jiems skirtiems triukams.

„Kai kurias scenas filmuodavome porą savaičių, tad aktoriams tekdavo dirbti 8 - 10 valandų per dieną, kartais visą laiką kartojant vieną triuką. Niekas neprašo profesionalių atletų skirti tiek laiko ir padaryti tokį darbą, tad Jude’as, Robertas ir Noomi didžiąją daugumą scenų atliko patys. Jie nuolat laikėsi dietos, nuolat sportavo pagal griežtą grafiką. Valanda apšilimo, valanda atvėsti, o tarp jų – maždaug dešimt valandų darbo“, – pasakojo G.Ritchie. Įspūdingą veiksmo filmą sukūrusio režisieriaus teigimu, kino juostos žvaigždės turėjo atiduoti save iki paskutinio lašo.

„Beprotišku tempu dirbome savaitė po savaitės. Ką jau kalbėti apie tai, kad iš aktorių reikėjo ne tik puikios fizinės formos ir triukų, kurie reikalavo daug pastangų ir laiko. Juk jiems reikėjo ir vaidinti“, – kalbėjo kino kūrėjas, girdamas kolektyvą už atsidavimą filmui.

Beje, kaip sakė filme „Šerlokas Holmsas 2: šešėlių žaidimas“ vaidinantis J.Law, visi aktoriai po pirmojo filmo apie Šerloką Holmsą 2009-aisiais, norėjo patys atlikti daugiau triukų. „Manau, nesumeluosiu sakydamas, kad fizinis aktorių krūvis buvo svarbus šio filmo aspektas ir norėjome žengti toliau – padidinti triukų skaičių. Kūrėme stipresnius dialogus, juokingesnius pokštus, tad nenuostabu, kad norėta ir įspūdingesnių fizinių triukų“, – sakė daktarą Vatsoną vaidinęs aktorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją