Minėtoms dramoms G. Muccino pasirinko Willas Smithas, manęs, kad šis režisierius joms suteiks tik italams būdingo šeimos išaukštinimo. Apie darbą filmuojant dramas anglų kalba G. Muccino sakė: „Pasirinkęs mane Willas turėjo stoti į gynybos liniją ir konfrontuoti su pristatančia kompanija. Aš vos kalbu angliškai ir vos sugebu perteikti savo viziją tiems, kurie nekalba mano kalba. Kuomet buvau specialiai pakviestas, jaučiausi saugus ir pateikinėjau savo idėjas, nors jos ne visada buvo geros“.

G. Muccino buvo pasirinktas ir „Širdžių ėdiko“ režisūrai, tačiau filmą pristatanti kompanija taip pasielgė sąmoningai. Mat per 16 darbo metų, nors dažniausiai režisavo italų dramas, G. Muccino tapo be galo gerbiamas Holivudo aktorių.

„Širdžių ėdiko“ žvaigždžių būreliui tereikėjo išgirsti, kad jie dirbs su garsiuoju Gabriele ir visi nesispyriodami sutiko vaidinti šmaikščioje romantinėje komedijoje.

Scenarijų perskaitęs Gerardas Butleris sakė, kad jo personažas – įvairiapusis, tad kiekvienas žiūrovas vienaip ar kitaip atpažins save. Aktorius sutiko vaidinti ir dėl režisieriaus Gabriele Muccino bei teigė: „Man atrodė, kad komedija šmaikšti, tačiau įžvelgiau joje ir šeimos bei asmenybės dramas. Sužinojęs, kad režisierius bus Gabriele, nedvejodamas sutikau, juk jis – jautrių personažų kūrimo virtuozas“.

Jessicai Biel „Širdžių ėdiko“ scenarijus pasirodė neapsakomai juokingas. „Niekada nesu vaidinusi mamos ir nebuvau dirbusi su tokiu režisieriumi bei tiek garsių aktorių vienu metu. Manau, šis filmas patiks žiūrovui, nes jis galės ne tik džiaugtis nuostabiu režisieriaus ir aktorių darbu. Neįsivaizduoju žmogaus, kuriam visos absurdiškai rimtos scenos nebūtų juokingos kaip man“, – pasakojo J. Biel.

Prie puikiausių režisierių bei geriausių aktorių kompanijos įpratusios Catherine Zeta-Jones bei Uma Thurman teigė sutikusios vaidinti šiame filme dėl savų priežasčių. C. Zeta-Jones sakė: „Žaviuosi Gabriele darbu bei jo itališkais kūriniais, tačiau be puikaus scenarijaus nebūčiau sutikusi vaidinti šioje komedijoje. Man patiko scenarijaus autorių minčių dėliojimas, patiko, jog kurdami jie panaudojo savo asmeninę patirtį. Bet tikrai niekas neprilygsta idėjai, kad būrys moterų kilnoja sijonus prieš žavingiausią miestelio vyrą ir visos galvoja jam esančios vienintelės. Juk gyvenime moterys tokios ir yra. Negalėjau atsispirti ir nesutikti dalyvauti šiame projekte“.

Uma Thurman sutiko filmuotis „Širdžių ėdike“ tik dėl režisieriaus Gabriele Muccino. „Filmuotis romantinėje komedijoje visada smagu. Žinojau, kad dirbti su šiais aktoriais bus nesudėtinga, tačiau scenarijus man atrodė tiesiog šmaikštus. To tikrai nepakanka, kad sutikčiau filmuotis. Sužinojus, kad dirbsime su Gabriele, supratau, jog jo polinkis į dramatiškumo perteikimą personažuose ir bus kabliukas, už kurio užkibsiu“, – atviravo U. Thurman.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)