Britų rašytojo James Graham Ballard romanas, remiantis kuriuo ir buvo sukurtas filmas, ilgą laiką buvo įvardijamas vienu geriausių niekuomet neekranizuotų kūrinių ir įtraukiamas į privalomų režisuoti knygų sąrašus. Tokios misijos ėmėsi režisierius Ben Wheatley, „Aukštą klasę“ įvardijantis mėgstamiausia paauglystės knyga.

„Ieškojau naujo projekto, tačiau mano akiratyje nebuvo nieko, kas patiktų. Vieną dieną namuose mano žvilgsnį patraukė ant lentynos stovinti knyga „Aukšta klasė“, paauglystėje buvusi mėgstamiausiu kūriniu. Pagalvojau – „Po velnių, kodėl niekas iki šiol jos neekranizavo?“ ir ryžausi veikti“, - pirmąsias mintis apie filmą prisimena B. Wheatley. „Iki šiol dirbdavau su scenarijais, kuriuos tiesiog gaudavau priimdamas pasiūlymą režisuoti filmą. Pradėjęs galvoti apie „Aukštą klasę“ nusprendžiau, jog galiu sau leisti įsigyti šios knygos licenziją ir dirbti su tokiu scenarijumi, kokio tik norėsiu“, - apie naująjį savo karjeros posūkį pasakojo režisierius.

Ilgametę darbo televizijoje patirtį sukaupęs B. Wheatley į filmo gretas priviliojo aktorių žvaigždyną, kurio pavydėtų net ir patyrę kino grandai - vaidmenis čia atlieka būsimuoju Džeimsu Bondu įvardijamas Tom Hiddleston, vaidmeniu „Hobito“ serijos filmuose išgarsėjęs Luke Evans, Jeremy Irons, Sienna Miller ir „Nimfomanės“ žvaigždė Stacy Martin.

„Kvailiams kartais sekasi“, - į klausimą kaip pavyko suburti tokį kolektyvą atsako saviironijos nestokojantis režisierius B. Wheatley.

Filmo „Aukšta klasė“ siužetas žiūrovą nukelia į 1975-ųjų Londoną.

Kultinis architektas (akt. Jeremy Irons) virš Temzės krantų suprojektuoja įspūdingą dangoraižį. Statinys, savyje slepiantis sporto klubus, parduotuves ir net pradinę mokyklą, virsta uždara bendruomene, kurios nereikia palikti – juk čia yra viskas ko reikia prabangiam gyvenimui. Netrukus dangoraižis sulaukia naujojo gyventojo – gydytojo Roberto Lengo (akt. Tom Hiddleston), kurio akyse statinio gyventojų elgesys ima keistis – subūrę bendruomenę, kurioje galioja savos taisyklės, gyventojai netrukus ima nuobodžiauti - koją kiša tarpusavio konkurencija ir aštrių pojūčių trūkumas, sulig kiekviena diena bloginantis situaciją. Nebaudžiami, atsakomybės jausmą praradę gyventojai netrukus pradeda maištauti, apnuogindami juodžiausius savo sielos užkaborius, o jaunasis gydytojas atsiduria pačiame chaosu virtusių įvykių epicentre.

Vaizdo, garso ir stiliaus bomba vadinamas filmas „Aukšta klasė“ kinuose jau nuo balandžio 29 dienos.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)