Ši nespalvota juosta, skirta viešiesiems ryšiams, 1964 metais buvo nufilmuota Floridos valstybiniame universitete (FVU). Joje vėplą primenantis J.Morrisonas, kuris mirė 1971-aisiais, būdamas 27 metų, vaidina į universitetą nepriimtą vaikiną.

16 minučių trukmės filme "The Doors" lyderį galima išvysti pavyzdingose koledžo gyvenimo scenose, dalyvaujantį paraduose ar žaidžiantį futbolą. Tai ryškus kontrastas įprastam jo įvaizdžiui - ilgaplaukiui, odiniais drabužiais vilkinčiam maištininkų poetui, kuris buvo apkaltintas ekshibicionizmu ir lytinio akto imitavimu per 1969 metais Majamyje vykusį koncertą.

"Tai neįtikėtina. Jis taip švariai nusiskutęs ir taip mandagiai kalba", - teigė Floridos valstybinės bibliotekos ir archyvų prižiūrėtojas ir "The Doors" gerbėjas Jody Normanas. Tinklalapyje "ifilm.com", kuriame skelbiami įvairūs vaizdo įrašai, šį filmą galima rasti pavadinimu "Džimas Morisonas: koledžo kvailelis" ("Jim Morrison: College Dork").

Šioje juostoje iš Floridos kilęs rokeris vaidina prislėgtą vaikiną, skaitantį laišką su neigiamu universiteto atsakymu, o tada rimtai klausinėjantį tos mokslo įstaigos administratorių, kodėl jis negali lankyti koledžo. "Bet kas atsitiko? Kodėl mano tėvai, valstybė ir universitetas nežiūri į ateitį?", - filme teigia jis.

"The Doors" 7-ajame dešimtmetyje buvo viena įtakingiausių roko grupių, sukūrusių tokius hitus, kaip "Light My Fire" ir "Riders on the Storm". Po kelerių metų nuo J.Morrisono mirties grupė iširo. Rokeris 1971 metų liepos 3-ąją Paryžiuje buvo rastas negyvas savo buto vonioje. Manoma, kad jis mirė nuo mirtino alkoholio ir narkotikų mišinio.

J.Normanas teigė, kad šis filmas buvo tarp daugelio juostų, kurias FVU perdavė valstybiniam archyvui. Filmas neturėjo jokio pavadinimo ar užrašų, kad jame vaidina J.Morrisonas, kuriam tuomet turėjo būti apie 20 metų. Roko legendą atpažino vienas akylas archyvo darbuotojas, žiūrėjęs sukauptas juostas. "Mes žinojome, kad kurį laiką jis studijavo FVU ir šiek tiek vaidino", - sakė J.Normanas.

"Šiose juostose išsaugotas žmonių, kurių dėka Floridos valstija tapo tokia, kokia yra šiandien, istorinis fonas".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją