Juostą „Ekskursantė“ režisavęs A. Juzėnas jau ne pirmą kartą ryžosi kino kalba prabilti apie skaudžias ir itin jautrias Lietuvai praėjusio amžiaus temas. Ne mažiau jautri ir skausminga buvo 2006 metais pastatyta tikrais įvykiais paremta juosta „Vilniaus getas“. Šįkart režisierius žiūrovus nukėlė į Sibirą, kurį, beje, filmo kūrėjams dėl nedidelio biudžeto teko filmuoti Vilniuje, netoli Žaliųjų ežerų.

Pagrindinį vaidmenį filme sukūrė tuomet 11 metų moksleivė Anastasija Marčenkaitė. Jos įkūnyta herojė pabėgo iš traukinio, vežusio ją ir jos šeimą į Sibirą. Drauge su maža, tačiau gyvenimo sunkumų jau užgrūdinta mergaite, žiūrovai filme išgyveno ne tik tremtinės asmeninę dramą, bet ir praėjusio amžiaus piktžaizdes.

Juostoje taip pat vaidina Nelė Savičenko, Margarita Žiemelytė, Darius Meškauskas, Airida Gintautaitė, Eglė Mikulionytė, Sakalas Uždavinys, Algirdas Paulavičius, Darius Meškauskas, būrys rusų aktorių.

Po premjeros jaunąją žvaigždę A. Marčinkaitę pasveikino ir garsūs šalies aktoriai. Tarp jų - ir geriausia šalies kino aktore šiais metais pripažinta Valda Bičkutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)