Filmo kūrybinės grupės teigimu, tai ne tik filmas, kuriam jie skyrė penkerius gyvenimo metus, tai lyg meilės prisipažinimas kūrėjui.

„Tai padaryti norėjau jau daug metų, tai ne projektas, ne planas, tai realybė, filmas jau yra. Būtent tokį filmą norėjau sukurti apie savo tėvą“, – tikino filmo scenarijaus autorius ir prodiuseris, Vladimiro Vysockio sūnus Nikita Vysockis.

Kūrėjai teigia filmu siekę sukelti įspūdį, kad žiūrint atrodytų, lyg kažkas būtų atradęs užmirštą kino juostą su V. Vysockio įrašais, pragulėjusią daugiau nei trisdešimt metų.

Filmo režisierius Piotras Buslovas. Jo kūrybinė grupė kruopščiai slepia aktoriaus, sukūrusio pagrindinį – V. Vysockio – vaidmenį, vardą. Esą tam, kad niekam nekiltų abejonių, jog tai išties V. Vysockis. Aktoriui buvo sukurtas specialus grimas, pasitelkus aukščiausias kompiuterines technologijas. Atskleidžiama tik tiek, kad V. Vysockį filme garsino jo sūnus Nikita, šio filmo prodiuseris ir scenarijaus autorius.

Filmo kūrėjai sako šiuo filmu atverčiantys nežinomą V. Vysockio gyvenimo puslapį. Filme pasakojama apie penkias V. Vysockio dienas per gastroles Uzbekijoje 1979-aisiais, kai V. Vysockis išgyveno klinikinę mirtį. V. Vysockio gyvenimas buvo nuolatinis bandymas išrūkti iš dusinančios sovietinės realybės. Apsilankiusieji išankstinėje premjeroje teigia, kad tai juntama ir filme nuo pirmųjų kadrų. V. Vysockio gyvenimas – tarsi vaikščiojimas peilio ašmenimis.

„Patyriau didžiulį malonumą pažiūrėjęs filmą. Jis sukėlė daug emocijų. Jį pažiūrėjau tiesiog vienu atsikvėpimu. Tikrai verta nueiti, nes seniai nebuvo tokio filmo – be jokio pižoniškumo, galingas, stiprus“, – pagiriamųjų žodžių negailėjo režisierius Valerijus Todorovskis.

Vladimiras Vysockis – Rusijos aktorius ir bardas – sukūrė per 1000 dainų, vadino teatre ir kine, kur atliko keliasdešimt vaidmenų. Mirė 42-dviejų metų. Šiemet Rusijoje atlikta apklausa atskleidė, kad 70 procentų gyventojų Vysockį įvardija kaip vieną reikšmingiausių XX amžiaus Rusijos kultūros asmenybių.