Filmo „Gautas iškvietimas“ aktorės Inetos Stasiulytės nuomone, nelegalus filmų siuntimasis nėra vien įstatymų pažeidimas. „Mums, aktoriams didžiausias įvertinimas yra žiūrovų pilnos salės – tiek teatre, tiek kine. Tačiau tai nėra nauda tik ties projektu dirbatiems žmonėms – didesni biudžetai leistų ir žiūrovams mėgautis kokybiškesniu produktu“, – pasakojo I. Stasiulytė.

Filmo kūrybinė komanda nusprendė nepalikti piratavimo klausimo nesąžiningų žiūrovų sąžinei. Filmo prodiuserės Ievos Černiauskaitės teigimu, planuojama aktyvi piratavimo prevencija. „Premjeros metu, filmas „Gautas iškvietimas“ bus platinamas tik kino teatruose. Nei vienai interneto svetainei nesuteikėme licencijos platinti filmo „Gautas iškvietimas“ internetu ar rodyti „streaming online“ technologija. Mūsų IT komanda, antstoliai, teisininkai bendradarbiaujant su Intelektinės nuosavybės apsaugos centru (INAC) stebės interneto tinklalapius, didžiausius P2P tinklus ir kitas nelegalaus turinio svetaines. Nelegalias filmo kopijas platinantys interneto vartotojai, tinklalapių savininkai ir administratoriai, pažeidę įstatymus, turės atlyginti žalą“, – kalbėjo prodiuserė.

Pasak I. Černiauskaitės, atsakomybėn civiline tvarka bus patraukti kompiuterių, iš kurių buvo parsisiųsta ir pasidalinta nelegali filmo kopija, savininkai bei interneto svetainių savininkai.

Filmo režisieriaus Tado Vidmanto teigimu, filmų biudžetai ir aktorių honorarai didele dalimi priklauso nuo uždirbamo pelno iš bilietų pardavimų. „Mylime kino gerbėjus, nes būtent dėl jų buvo sukurtas filmas. Įdėjome labai daug darbo, investavome ne tik savo laiką, bet ir pinigus. Siekėme sukurti tikrai kokybišką produktą, todėl mums labai svarbus kino mėgėjų įvertinimas ir paskatinimas. Žiūrėdami filmą legaliai ir nepagailėdami kelių eurų, žiūrovai ne tik remia filmo kūrėjus, kelia lietuviško kino kartelę į viršų, bet ir leidžia kurti pamėgtų filmų tęsinius“, - teigė T. Vidmantas.

N-18 amžiaus cenzą gavusi juodoji komedija „Gautas iškvietimas“ dokumentiniu stiliumi pasakoja vieno policijos komisariato istoriją. Etatų mažinimo įbauginti pareigūnai dirba uoliai kaip niekada, tačiau iškvietimai šį mėnesį kaip tyčia tokie, kad mažai nepasirodo.

Veiksmo kupinoje komedijoje į policininkų vaidmenis įsijaučia Leonardas Pobedonoscevas, Ramūnas Cicėnas, Ineta Stasiulytė, Marius Repšys, Giedrė Giedraitytė, Vaidotas Grincevičius. Epizoduose pasirodo daugybė kino, muzikos ir pramogų pasaulio žvaigždžių – Algimantas Čekuolis, Marijonas Mikutavičius, Rafailas Karpis, Jolanta Leonavičiūtė, Arūnas Sakalauskas, Rimantė Valiukaitė, Mantas Katleris, Algis Ramanauskas ir kiti.

Filmui scenarijų kūrė Tadas Vidmantas ir Jonas Navickas. Filmą „Gautas iškvietimas“ bus galima pamatyti visuose didžiausiuose šalies kino teatruose nuo 2016 m. kovo 4 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)