,,Be pagiežos, bet su atskleistu siaubu, be pervaidinimo, bet su atkurtomis tuometinėmis situacijomis, su KGB archyvo kadrais, su sovietiniais interjerais, nuo kurių net sutampo. Julius Sasnauskas pasakoja, kad KGB kalėjimas turi kvapą - prakaito, šlapimo ir baimės. Po tokių žodžių net Lenino paminklo išmontavimo kadrai kitaip atrodo - visi juokiasi, ploja, bet kažkaip kiek nenatūraliai, isteriškai, dar tos baimės pėdsakų daug likę,” – įspūdžiais dalinasi DELFI vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė Budrienė.

Filmo premjeroje apsilankęs Lietuvos žurnalistas, publicistas, signataras Rimvydas Valatka: ,,Už kadro tarsi matai bėgantį ir vis pasikartojantį užrašą: žmonės, būkite žmonės. Imperijos ir valdžios ateina ir išnyksta. Žmogus lieka. Geras kampas. Geras filmas.”

Rašytojas Justinas Žilinskas: ,,Mano galva, didžiausia filmo vertybė yra tai, kad jis parodo blogio banalumą – filmuojami ne tik disidentai, filmuojami ir tie mažieji KGB sraigteliai, ant kurių ši organizacija sukosi. O mažieji sraigteliai – tokie pat žmonės, ir štai iš to “sraigtelių” paprastumo, supratimo, kad jie nėra jokie blogio genijai, ir kyla visas filmo šiurpas.”

Žurnalistė Živilė Kropaitė: ,,Kai susitinka tardytojas ir buvęs tardomasis, vis dėlto yra tas momentas, kai supranti, kad filme niekas tau nekiša jokio moralo, yra toks gaivališkas, šviežias, sveikas ir neįkainojamas.”

Išankstinės premjeros akimirkos:

„Aš už tave pakalbėsiu“ – tai septynios jautrios gyvenimo istorijos, pasilikusios sovietinių nusikaltimų gedulo ir laisvės pergalių euforijos paribyje. Jos leidžia mums betarpiškai pažinti ir prisiliesti prie sudėtingo mūsų istorijos laikotarpio. Kunigas Julius Sasnauskas, garsūs rezistentai Algirdas Statkevičius ir Vytautas Urbonas, žymus Lietuvos kolekcininkas Zigfridas Jankauskas, buvęs operatyvinis KGB darbuotojas Danas Arlauskas, buvęs KGB tardytojas Vytautas Urbonas dalinasi iki šiol nežinomomis gyvenimo detalėmis ir dar kartą prisiminti paskutinį sovietų okupacijos dešimtmetį Lietuvoje.

Filmo anonsą galite pamatyti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)