Lietuvos kino teatrus jau pasiekusiam filmui „Amerikiečių snaiperis“ belaukiant savojo „Oskarų“ verdikto, kviečiame sužinoti daugiau apie juostoje suvaidinusią 33-ejų S. Miller, kuri spėjo sužibėti ne tik Holivude bet ir mados industrijoje. Jos vardas plačiai nuskambėjo po itin sėkmingos rolės 2003-ųjų filme „Alfis“, kur ji vaidino Jude‘o Law herojaus mylimąją. Vėliau aktorių romanas iš filmavimo aikštelės persikėlė ir į tikrą gyvenimą.

S. Miller gimė Niujorke. Jos motina Josephine yra buvęs modelis. Iš Pietų Afrikos kilusi moteris yra dirbusi asmenine muzikanto Davido Bowie asistente, vadovavusi Lee Strasbergo teatro ir kino institutui Niujorke, o galiausiai ji tapo jogos instruktore. Aktorės tėvas Edwinas Milleris yra amerikietis investicijų bankininkas, taip pat prekiaujantis moderniais kinų paveikslais.

Aktorė turi vyresnę seserį Savannah Miller, kuri yra profesionali dizainerė. Drauge su ja Sienna sukūrė sėkmės sulaukusį drabužių prekės ženklą „Twenty8Twelve“. Jo pavadinimas – tai Siennos gimimo diena – dvylikto mėnesio dvidešimt aštunta diena – gruodžio 28-oji.

Kai aktorei buvo pusantrų metukų, jos šeima persikėlė gyventi į Londoną.

Aktorės ūgis – 165 cm.

Vaikystėje Sienna leido savaitgalius jodinėdama jos krikštamotės ūkyje.

S. Miller tėvai išsiskyrė, kai jai buvo 6-eri. Aktorė su seserimi liko su motina, kuri gydėsi nuo krūties vėžio. Jų tėvas po to vedė dar trissyk.

Nuo 8-erių S.Miller lankė internatinio tipo mokyklą netoli nuo Londono, Askote. Mokykloje Sienna domėjosi vaidyba ir žaidė lakrosą.

Sienna vos negimė teatre – sąrėmiai jos motinai prasidėjo stebint „Spragtuką“.

Kine S.Miller dažnai tenka vaidinti daug rūkančius ar nuo narkotikų priklausomus personažus.
Sienna Miller

Iš prieglaudos pasiimtus du šunis aktorė pavadino „Porgy“ ir „Bess“ pagal George‘o Gershwino operos „Porgy and Bess“ pagrindinių herojų vardus.

Nuo 2006-ųjų S. Miller buvo „Pepe Jeans“ prekės ženklo veidu.

Aktorė yra moterims skirtų „BOSS Orange“ kvepalų ambasadorė.

Po vaidmens filme „Alfis“ S. Miller pradėjo susitikinėti su kolega Jude‘u Law, jie susižadėjo per 2004-ųjų Kalėdas. 2005-ųjų liepą aktorius išplatino viešą atsiprašymo laišką, kuriame apgailestavo turėjęs romaną su jo vaikų aukle. Panašiu metu bulvarinėje spaudoje nuskambėjo, kad S. Miller neva buvo susidėjusi su Danieliu Craigu.

Po mėginimų išsaugoti santykius S. Miller ir J. Law išsiskyrė 2006-ųjų lapkritį.

Nuo 2007 birželio apie metus S. Miller susitikinėjo su aktoriumi Rhysu Ifansu. Jie buvo net spėję susižadėti. Teigiama, kad Rh. Ifansas prašė gražuolę už jo tekėti net trissyk kol ji pasakė „taip“. Tiesa, iki altoriaus jiedu taip ir nenukeliavo, o po skyrybų aktorius teigė, kad S. Miller sudaužė jo širdį.

2008-aisiais S. Miller buvo užmezgusi plačiai nuskambėjusį ir aršiai kritikuotą romaną su vedusiu amerikiečių aktoriumi Balthazaru Getty. Aktorė bylinėjosi su dviem britų bulvariniais leidiniais dėl išplatintų jos ir B.Getty nuotraukų. Po skandalo aktorius grįžo pas savo žmoną.

2009-ųjų pabaigoje S.Miller ir J.Law supratę, kad jų jausmai dar neišblėso, praleido Kalėdas kartu su trimis J. Law vaikais Barbadose. Visgi poros laimė nebuvo ilga ir jie išsiskyrė 2011-ųjų vasarį.

Nuo 2011-ųjų S. Miller yra kartu su aktoriumi Tomu Sturridge’u, jiedu susižadėję. 2012-ųjų liepą porai gimė dukra, kurią aktoriai pavadino Marlowe Ottoline Layng Sturridge.

Aktorė mielai gina savo privatumą teismuose ir tapo viena pirmųjų, kurie ėmėsi teisinių priemonių prieš Ruperto Murdocho valdomą „News International“ kai į viešumą iškilo asmeninių telefonų pasiklausymo skandalas 2011-aisiais. Leidinys „News of the World” pripažino, kad jo darbuotojai buvo nulaužę aktorės telefoną ir klausėsi jos pokalbių.

Žurnalui „InStyle“ S. Miller yra pasakiusi, kad neturi šepečio plaukams, nes skiria labai mažai dėmesio savo šukuosenai.

Popdainininkė Madonna yra gera aktorės bičiulė.

Aktorė yra prisipažinusi, kad daugelį metų Didžiojoje Britanijoje vairavo automobilį neturėdama teisės vairuoti transporto priemonę. Vėliau laikiną vairuotojo pažymėjimą ji gavo Mergelių salose, kur gyvena jos tėvas, o Jungtinėje Karalystėje vairavimo egzaminą ji išlaikė tik 2009-ųjų liepą.

S. Miller yra „Chelsea“ futbolo klubo gerbėja.

Aktorė ir modelis jau daugiau kaip dešimtmetį nuolat įtraukiama į įvairių leidinių seksualiausių, karščiausių ir geidžiamiausių moterų sąrašus.

S. Miller apie savo tapatybę: „Aš anglė, tikrai. Nesijaučiu nė trupučio amerikietė.“

Apie stilių: „Stilius – tai vietos, progos, aplinkos, kūno ir nuotaikos derinys. Kalbant atvirai, kartais tikrai nesivarginu atrodyti stilingai, neskiriu tam nei laiko, nei pinigų. Dabar galiu sau leisti pirkti dizainerių drabužius, bet buvimas stilinga nereikalauja prekės ženklų. Stiliaus nenusipirksi, jo subtilybių galima tik išmokti pamažu.“

Apie seksualumą: „Tai, kas vyrams įprastai atrodo seksualu, man – neseksualu. Manau, seksualumas neturėtų būti toks akivaizdus kaip trumpi sijonėliai ir krūtinę pakeliančios liemenėlės. Man seksualumas – tai pojūtis, kad žmogus jaučiasi patogiai savo kūne.“

Vieną stipriausių pretendentų į „Oskarus“ – karinį veiksmo filmą „Amerikiečių snaiperis“ – su Bradley Cooperiu ir Sienna Miller Lietuvos publika jau gali išvysti šalies kino teatruose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)