Artėjant dramatiško filmo „Atpildas“ premjerai, kviečiame artimiau susipažinti su it raketa į šlovės Olimpą šovusiu 24-erių Anglijos aktoriumi J.Irvine‘u.

J.Irvine‘as, kurio tikrasis vardas Jeremy Smithas, gimė Kembridžšyro grafystėje. Jo motina Bridget yra vietos savivaldos politikė, o jo tėvas Chrisas Smithas – inžinierius. Aktorius turi du jaunesniuosius brolius. Vienas jų – Toby, pasirodęs drauge su vyresnėliu 2012-ųjų filme „Didieji lūkesčiai“ (angl. „Great Expectations“), kur suvaidino J.Irvine‘o herojų Pipą jaunystėje.

Jeremy savo sceninį vardą „Irvine‘as“ pasirinko pagal senelio vardą.

Nuo 6-erių metų vaikinas serga I tipo cukriniu diabetu.

Būdamas 19-os J.Irvine‘as užsirašė tarnauti Didžiosios Britanijos kariuomenėje, tačiau nebuvo priimtas, nes nepranešė apie ligą.

Aktorius labai domisi Pirmojo ir Antrojo pasaulinio karo istorija bei kolekcionuoja ginklus.

J.Irvine‘as baigė Londono karališkąją muzikos ir dramos meno akademiją ir tuoj po baigimo pasirodė scenoje drauge su trupe „Royal Shakespeare Company“. Tiesa, jo rolė nebuvo labai įspūdinga. Jam teko vaidinti medį.

Jeremy Irvine'as

Aktorystės Jeremy ėmėsi nuo 16-os, bet rolė juostoje „Karo žirgas“ tapo pirmu jo pasirodymu kino filme.

Prieš pat gaudamas vaidmenį filme „Karo žirgas“ J.Irvine‘as buvo kone nuleidęs rankas ir svarstęs išsižadėti aktoriaus duonos. „Jaučiausi, tarsi būčiau dugne ir iššvaistęs ketverius metus. Mano tėvas siūlė man tapti suvirintoju toje pačioje įmonėje, kur jis dirbo inžinieriumi. Trūko labai mažai, kad būčiau taip ir pasielgęs“, – „CBS News“ sakė aktorius.

Iki filmo „Karo žirgas“ filmavimų J.Irvine‘ui niekuomet nėra tekę joti žirgu.

Aktorius prisipažino verkęs iš susijaudinimo žiūrėdamas filmą „Karo žirgas“.

J.Irvine‘as garsėja savo drovumu, už filmavimo aikštelės ribų jis kruopščiai saugo privatumą ir užuot keliavęs į prabangius restoranus, mieliau renkasi pasisėdėjimą aludėje su draugais.

Dėl vaidmens filme „Atpildas“ J.Irvine‘as pasirinko du mėnesius badauti ir pats, be dublerių pagalbos, atliko kankinimų scenas.

Savo išvaizda J.Irvine‘as nusipelnė žurnalo „Vogue“ dėmesio.

J.Irvine‘ui buvo siūlomas Pitos Melarko vaidmuo milžiniškos sėkmės sulaukusiame filme „Bado žaidynės“, tačiau jis rolės atsisakė. Vėliau pasikeitus aktorių atrankos vadovams vaidmeniui buvo pakviestas Joshas Hutchersonas.

Aktoriui buvo siūlyta rolė ir kitoje populiarioje frančizėje „Divergentė“, tačiau įkūnyti pagrindinio herojaus J.Irvine‘as nepanoro.

Jautri ir sukrečianti juosta „Atpildas“ apie Antrojo pasaulinio karo belaisvio, priversto prisidėti prie vadinamojo Mirties geležinkelio statybų, gyvenimo kelią Lietuvos kino teatrus pasieks jau liepos 18 dieną.

Filmo „Atpildas“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją