Naujojoje juostoje J. Harriso herojus taip įsitraukęs į antgamtinių reiškinių tyrimus ir norą juos paaiškinti, kad jis nutaria priartėti prie labai pavojingos dvasių pasaulio ribos. Drauge su grupe studentų ir viena jauna paciente profesorius ima vykdyti neoficialų eksperimentą, kuris visiems jiems gali kainuoti labai daug. Artėjant šiurpą keliančio filmo „Nebylios dvasios“ premjerai, kuri įvyks jau šį penktadienį, gegužės 9 dieną, kviečiame sužinoti keletą įdomybių apie Londone gimusį 52-ejų aktorių.

Aktoriaus ūgis – 182 cm.

J. Harriso pravardė išties juokinga – „Hot Buns“ arba lietuviškai – „Karštos bandelės“. Kita vertus, „buns“ anglų kalba kartais reiškia ir dailų užpakaliuką.

Abu J. Harriso tėvai yra aktoriai. Jo tėvas garsus airių aktorius Richardas Harrisas, o jo motina – Velso aktorė Elizabeth Harris (mergautinė pavardė Rees). Du aktoriaus broliai Damianas ir Jamie taip pat pasuko į kino pasaulį, pirmasis yra režisierius ir scenaristas, o Jamie valgo aktoriaus duoną.
"Nebylios dvasios"

Augdamas aktorių šeimoje J.Harrisas ilgai nė nesvarstė sekti tėvų pėdomis. Jis pakeitė savo nuomonę po to, kai buvo pakviestas dalyvauti koledžo spektaklyje, mokydamasis Šiaurės Karolinoje, JAV, kur jis septintojo dešimtmečio pradžioje studijavo dramą ir literatūrą.

Baigęs mokslus JAV J.Harrisas grįžo į Jungtinę Karalystę ir nėrė į teatro pasaulį. Kine jis debiutavo 1989-aisiais, filme „The Rachel Papers“. Šio filmo režisierius ir scenarijaus autorius – aktoriaus brolis Damianas.

1996-aisiais J.Harrisas pelnė tarptautinį pripažinimą suvaidindamas garsų popmenininką Andy Warholą filme „Aš nušoviau Andy Warholą“ (angl. „I Shot Andy Warhol“). Po šios sėkmės jis ėmė daugiau darbuotis nepriklausomuose filmuose.

Įvairiapusiškas aktorius sulaukė daugybės kvietimų vaidinti hitais tapusiuose Holivudo filmuose. Keletas jų: „Absoliutus blogis 2: Apokalipsė“, „Keista Bendžamino Batono istorija“, „Šerlokas Holmsas. Šešėlių žaidimas“, „Linkolnas“.

Taip pat J.Harrisas žinomas dėl savo vaidmenų serialuose „Sukčiai Ričiai“ ir „Reklamos vilkai“.

Šiuo metu aktorius yra vedęs Allegrą Riggio, kuri yra TV laidų vedėja ir apšvietimo dizainerė. Jie susituokė 2013-ųjų lapkritį.
Filmas "Nebylios dvasios"

Pirmoji J. Harriso žmona buvo aktorė Emilia Fox, jie buvo susituokę nuo 2005 iki 2010 metų.

Vienas iš aktoriaus skiriamųjų bruožų – prikimęs, kiek gergždžiantis balsas.

Būdamas 13-os Jaredas drauge su broliais Jamie ir Damianu prisidėjo prie jų tėvo R. Harriso poezijos ir dainų albumo „I, in the membership of my days“ kūrimo.

Vaikystėje J. Harrisas daug laiko praleido Bahamuose.

J.Harrisas teigia nemiegantis ant laurų ir nelaukiantis, kol vaidmenys jam nukris iš dangaus, tad pats noriai einantis į aktorių atrankas. Paskutinįkart jis prisipažino ėjęs į Steveno Spielbergo filmo „Linkolnas“ aktorių atranką.

J.Harrisas apie vaidmenis: „Kai kivirčydavausi su tėvais jaunystėje, nė sykio nesu pralaimėjęs ginčo. Mano tėvai manė, kad būsiu advokatas. Jie man pirmi davė tokią rolę. Gyvenime esu mėginęs gauti normalų vaidmenį, bet niekaip nepavyko.“

Apie tėvą: „Mano tėvas dievino ginčytis. Jo protas buvo skaidriausias pačiame barnio įkarštyje.“

J.Harrisą pavojingus eksperimentus rengiančio netradicinio profesoriaus amplua filme „Nebylios dvasios“ Lietuvos siaubo mėgėjai išvysti galės jau nuo gegužės 9 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją