Tiek emocine, tiek tiesiogine prasme nuo likusiųjų „Tarp žvaigždžių“ herojų izoliuotą heroję Merf įkūnijusi 37-erių aktorė sugeba šiame filme atskleisti savo meistriškumą ir be astronautės kostiumo. Ilgai lauktos premjeros proga kviečiame sužinoti įdomių detalių apie J.Chastain karjerą ir gyvenimą.

Iš Kalifornijos valstijos sostinės Sakramento kilusios aktorės ūgis – 163 cm.

J.Chastain gimė Jessica Howards, tačiau pasirinko motinos mergautinę pavardę „Chastain“, kad nebūtų painiojama su kita raudonplauke kolege Bryce Dallas Howard. Abi aktorės vaidino 2011-ųjų filme „Tarnaitė“ (angl. „The Help“).

Prieš išgarsėdama J.Chastain yra gyvenusi drauge su aktore Michelle Williams. Jos abi vaidino pagal Antono Čechovo pjesę pastatytame spektaklyje „Vyšnių sodas“.

Aktorė lankė prestižinę Juilliard meno mokyklą, kur pateko aktoriaus Robino Williamso įsteigtos stipendijos dėka.

J.Chastain yra veganė. Kad priaugtų svorio vaidmeniui filme „Tarnaitė“ aktorei teko valgyti daug sojos, tirpintų sojos ledų ir gerti daug saldžios arbatos.

Jessicą išaugino jos motina, veganiškų patiekalų šefė Jerri ir jos patėvis, gaisrininkas Michaelas Hastey. Aktorė yra labai artima su jos močiute Marilyn, kurią raudonplaukė buvo pasikvietusi į „Oskarų“ teikimo ceremonijas 2012 ir 2013 metais.

J.Chastain – pirmoji iš jos šeimos lankiusi koledžą.

Būdama 9-erių Jessica susidomėjo šokiais, o 13-os jau prisidėjo prie šokėjų trupės.

Prieš pradedama karjerą kine J.Chastain gastroliavo su „Otelo“ teatro produkcija, kurioje vaidino Philipas Seymouras Hoffmanas.

Pats Alas Pacino pasirinko J.Chastain drauge su juo atlikti pagrindinius vaidmenis spektaklyje „Salomėja“. Vėliau A.Pacino parekomendavo aktorę režisieriui Terrence‘ui Malickui, kuris ją pakvietė į filmo „Gyvenimo medis“ aktorių atranką.

Aktorės dievaitės: Isabelle Huppert, Tilda Swinton ir Julianne Moore.

J.Chastain 2012-aisiais pateko į žurnalo „Time“ 100-o įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašą.

Aktorė turi trikojį šunį vardu Chaplinas.

Victoria Secret's“ sukurtame „Kas yra seksualu“ sąraše 2012-aisiais J.Chastain pelnė Seksualiausios šypsenos titulą.

Žinoma moteris yra atsidavusi jogos gerbėja.

2012-aisiais PETA J.Chastain titulavo seksualiausia vegetare.

Filmavimams 2010-ųjų filme „Skola“ (angl. „The Debt“) aktorė mokėsi vokiečių kalbos ir Izraelyje sukurtos savigynos ir kovos sistemos Krav Maga.

Mėgstamiausias J.Chastain serialas – „Sopranai“, taip pat jai patinka „Bręstantis blogis“. Mėgstamiausias filmas – 1996-ųjų „Anglas ligonis“ (angl. „The English Patient“). Mėgstamiausias aktorius – Ralphas Fiennesas.

J.Chastain moka groti ukulele.

Aktorė filme „Geležinis žmogus 3“ turėjo įkūnyti Mają Hansen, tačiau dėl įtemptos darbotvarkės rolės atsisakė. Vaidmuo teko Rebeccai Hall.

Biologinis J.Chastain tėvas Michaelas Monasterio, su kuriuo ji nebendravo, 2013-ųjų vasarį, būdamas 55-erių, mirė nuo bronchito komplikacijų.

J.Chastain turėjo jaunesnę seserį Juliet, kuri savo noru pasitraukė iš gyvenimo 2003-aisiais.

Nuo 2012-ųjų aktorė susitikinėja su italų kilmės Gianu Luca Passi de Preposulo, kuris šiuo metu vadovauja prancūzų mados ženklui „Moncler“.

Anksčiau J.Chastain net ketverius draugavo su režisieriumi Nedu Bensonu. Jie išsiskyrė 2010-aisiais.

Aktorė yra sakiusi, kad norėtų nusifilmuoti Michaelo Haneke filme.

J.Chastain „Tarp žvaigždžių“ kolegė Anne Hathaway yra gera jos draugė tikrame gyvenime.

Aktorė noriai sukasi virtuvėje, ji gamina puikų rizotą, o vienas jos ypatingųjų kulinarinių kūrinių – apvirtos kriaušės su saldžiųjų bulvių ledais.

Beje, J.Chastain yra labai prieštaringa, ji turi savo ritualą prieš skrisdama lėktuvu – kaskart lipdama į lėktuvą, ji išskėčia rankas ir prieš įžengdama į saloną paliečia lėktuvo korpusą.

J.Chastain – natūrali raudonplaukė.

Aktorė nemėgsta vakarėlių.

J.Chastain apie vaikystę: „Buvau sunkus vaikas, nes visada norėjau būti mamos vietoje.“

Apie drovumą ir jautrumą: „Labai lengvai pasijuntu nepatogiai. Droviuosi ir raudonuoju net tada, kai man dainuoja „Su gimimo diena“. O jei kas kambaryje liūdi, verkia, apsiverksiu ir aš.“

Apie patinkančius vaidmenis: „Visuomet stengiuosi vaidinti herojus, kurie labai skiriasi nuo tikrosios manęs. Jei veikėja būtų gera plaukikė ar mėgtų nardyti, susidomėčiau, nes iš tikrųjų labai bijau vandens. Prisiversčiau nugalėti baimę, nes nenoriu būti varžoma savo baimių. Nenoriu, kad baimė valdytų mano gyvenimą, nesvarbu, kokia ji – būti pamiltai, palikai. Noriu gyvenimą semti pilnomis saujomis. Nenoriu vaidinti to paties personažo dusyk – tai tiesiog žlugdo mano dvasią, kuri vis nori imtis ko nors naujo.“

„Tarp žvaigždžių“ pasakoja apie kosmoso tyrinėtojų grupės kelionę. Pagrindinė motyvo ašis – fantastinėje literatūroje populiari „kirmgrauža“ (angl. wormhole), hipertunelis, kuris pasitarnauja kaip trumpesnis kelias per kosmoso erdvę ir laiką. Pasinaudodami neseniai atrasta kirmgrauža, filme keliautojai ryžtasi dar neregėtai tarpplanetinei ekspedicijai ir peržengia iki šiol egzistavusias kosminių kelionių ribas.

Filme „Tarp žvaigždžių“ be J.Chastain žiūrovai išvys žinomus aktorius Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michaelą Caine‘ą, Billą Irwiną ir Ellen Burstyn.

Stebinanti Ch.Nolano kosminė odisėja „Tarp žvaigždžių“ jau pasiekė Lietuvos kino teatrus.

Filmo „Tarp žvaigždžių“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)