Filmo „Šaulys“ premjeros proga kviečiame artimiau susipažinti su šiuo stuomeningu Londone gimusiu 42-ejų vyru, kuris garsėja ne tik aktoriniais, bet ir muzikiniais sugebėjimais.

I. Elbos ūgis – 190 cm.

Tikrasis aktoriaus vardas – Idrissa Akuna Elba.

Idriso tėvas Winstonas yra kilęs iš Siera Leonės, jis dirbo „Ford“ automobilių gamykloje, o jo motina Eve dirbo kanceliarinį darbą. Iš Ganos kilusi moteris su aktoriaus tėvu susituokė Siera Leonėje, o vėliau jie drauge persikėlė į Angliją, kur gimė Idrisas. Aktorius yra vienturtis.

Pirmąsyk vardą Idrisas susitrumpino mokykloje, kur jis ir pradėjo dalyvauti spektakliuose.

1986-aisiais I. Elba pradėjo talkinti savo dėdei, kuris turėjo vestuvių didžėjų verslą. Nepraėjus nė metams Idrisas įkūrė savo paties diskžokėjų kompaniją su keletu draugų.

Idrisas paliko mokyklą būdamas 15-os ir padedamas Didžiosios Britanijos princo Charleso įkurtos labdaros organizacijos „The Prince's Trust“ stipendijos laimėjo vietą Nacionaliniame jaunimo muzikos teatre.

Aktorius prieš sulaukdamas stambių įplaukų iš vaidybos dirbo įvairius darbus – montavo padangas, reklamavo prekes telefonu, dirbo naktinę pamainą „Ford“ gamykloje ir nuo 19-os metų didžėjavo naktiniuose klubuose, kur jis buvo pasivadinęs Big Driis.

Nors I.Elba aktoryste vertėsi nuo 1999-ųjų, tik 2012-aisiais jis buvo įvertintas svarbiu kino apdovanojimu ir pelnė „Auksinį gaublį“.

Žurnalas „Essence“ išrinko I. Elbą vienu iš dešimties karščiausių planetos vyrų, o „People“ įtraukė aktorių į gražiausių pasaulio žmonių šimtuką.

I.Elba neturi formalaus aktorinio išsilavinimo.

Aktorius nuo 1999-ųjų buvo vedęs grimerę ir makiažo meistrę Kim. Su ja aktorius 2002-aisiais susilaukė dukters Isan. I. Elba su žmona išsiskyrė 2003-aisiais. Ji ir jųdviejų dukra gyvena JAV, Atlantoje, kur aktorius neretai jas lanko.

2014-ųjų balandį I. Elbai ir jo dabartinei mylimajai Naiyanai Garth, kuri taip pat yra makiažo ekspertė, gimė sūnus, kurį aktorius savo velionio tėvo garbei pavadino Winstonu.

I.Elba teigia esąs ne religingas, bet dvasiškas.

Aktorius prodiusavo vieną dainą iš Jay-Z 2007-ųjų albumo „American Gangster“.

I. Elba režisavo grupės „Mumford & Sons“ dainos „Lover of the Light“ vaizdo klipą. Aktorius taip pat pats jame pasirodo. Klipą išvysti galite čia:

Nuo paauglystės aktorius yra „Arsenal“ futbolo klubo gerbėjas.

I. Elba apie jo seksualumą liaupsinančius žurnalus: „Tada, kai dar nesifilmavau televizijoje ir kine, eidamas į barą ar klubą su draugais nesulaukdavau ypatingo merginų dėmesio. Jo nesulaukdavau iki tol, kol nepasirodžiau ekrane. Tad esu tituluojamas „seksualiu“ tik todėl, kad esu rodomas per televiziją. Tiesą sakant, neretai bare manęs ir šiandien neatpažįsta.“

Apie ateitį: „Norėčiau suvaidinti filmuose, kuriuos pažiūrėti galėtų mano dukra. Aš dievinu vaikus ir jiems, atrodo, patinku. Norėtųsi sukurti juokingą, gal net kvailoką vaidmenį. Labai gerbiu Dwayne‘ą Johnsoną, kuris yra transformavęsis iš kieto vyruko į vaikų draugą.“

Lietuvos kino teatrus jau pasiekusiame filme „Šaulys“ buvusi pagrindinio herojaus Džimo (akt. S. Pennas) darbovietė mėgina ištrinti tamsią praeitį, kurios neatsiejama dalis – tokie darbuotojai kaip Džimas. Žinoma, vyras neketina pasiduoti be kovos, tačiau kai jo priešu tampa buvęs partneris Feliksas (akt. Javieras Bardemas), šansai išlikti gyvam gerokai sumenksta. Džimas sprunka nuo persekiotojų į Europą, nors atrodo, kad jį medžioja visas pasaulis.

Filmo „Šaulys“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)