Naujajame Spike‘o Lee mistiniame trileryje „Senis“ (angl. „Oldboy“) E.Olsen ryžosi įdomiam ir netikėtam vaidmeniui. Jauna mergina užmegs romaną su pagrindiniu herojumi, kurį įkūnijo 20 metų už ją vyresnis aktorius Joshas Brolinas. Artėjant lapkričio 29 dieną į Lietuvos kino teatrus atkeliausiančio filmo „Senis“ premjerai, kviečiame sužinoti daugiau įdomių detalių apie 24-erių Elizabeth, jaunesniąją Olsen dvynių sesutę.

Elizabeth Olsen, draugų ir artimųjų vadinama Lizzie, teatre pradėjo vaidinti nuo vaikystės, o scenoje debiutavo būdama vos 4-erių.

Geriausia aktorės draugė – amerikiečių dainininko Aarono Carterio dvynė sesuo Angel Carter.

Pirmieji rimti filmai, kuriuose pasirodė E.Olsen, kino teatrus pasiekė 2011 ir 2012-aisiais, tai ne vieną apdovanojimą gavusi nepriklausoma kino juosta „Martha Marcy May Marlene“ ir filmas „Peace, Love, and Misunderstanding“.

Pagrindinį vaidmenį juostoje „Martha Marcy May Marlene“ mergina gavo tik dvi savaitės iki filmavimų pradžios.

Aktorė yra pasirodžiusi atlikėjos Carlottos muzikiniame dainos „The Queen“ vaizdo klipe.

Sklando gandai, kad būsimoje juostoje apie filmo „Seksas ir miestas“ aktorių gyvenimą iki pirmojo filmo Elizabeth gali tekti jaunosios Kerės vaidmuo.

E.Olsen teigimu, kai ji buvo jaunesnė, jos mėgstamiausia aktorė ir dievaitė buvo Michelle Pfeiffer. Progą su ja susitikti jauna aktorė gavo būdama 2001-ųjų filmo „I Am Sam“ filmavimo aikštelėje.

Elizabeth mėgsta žaisti tinklinį.

Paauglystėje vienas jos mėgstamiausių filmų buvo 1990-ųjų „Virpesiai“ (angl. „Tremors“) su Kevinu Baconu.
2012-aisiais E.Olsen pateko į Askmen.com geidžiamiausių moterų sąrašą.

Vaikystėje Elizabeth lankė baleto pamokas, tačiau mokytoją ją išmetė iš grupės dėl prasto lankomumo. Tačiau tam jauna aktorė turėjo gerą pasiteisinimą – ji vis dalyvavo aktorių perklausose.

E.Olsen dalyvavo atrankoje į filmą „Šnipų vaikučiai“, nors ji negavo vaidmens, tačiau niekuomet to nesigailėjo.

Kaip ir vyresnės seserys Elizabeth mokėsi Niujorko universitete, tačiau ji vienintelė jį baigė.

E.Olsen semestrą mokėsi Maskvos Meno teatro mokykloje Rusijoje.

Dar mokydamasi koledže Elizabeth jau buvo profesionalia aktore, o namų darbus ji darydavo teatro užkulisiuose.

Kalbama, kad šiuo metu E.Olsen širdis laisva – ji buvo pamilusi rusų aktorių besimokydama Maskvoje, bet jų jausmai neišlaikė atstumo išbandymo jai grįžus į JAV.

Aktorė dievina muzikinį teatrą ir miuziklus, tačiau mano, kad jos balsas tokiems pasirodymams per silpnas.

Pasak E.Olsen, nuogumas filmuojantis jos negąsdina, jei tik to reikia, kad būtų papasakota istorija.

Elizabeth vos neišsižadėjo aktorystės po to, kai 2004-aisiais žiniasklaida po kaulelį varstė jos vyresnės sesers Mary-Kate kovą su anoreksija – aktorė nenorėjo nuolat būti taip persekiojama.

Režisierių džiaugsmui E.Olsen nemėgsta vėluojančių ir nevėluoja pati.

Vaidindama teatre aktorė bijojo kamerų, bet vėliau nugalėjo šią baimę.

Elizabeth svajonių vaidmenys teatre – Ofelija iš „Hamleto“ ir Maša iš Antono Čechovo „Trijų seserų“.

Filme „Senis“ žiūrovai susipažins su reklamos versle dirbančio Džo (akt. J.Brolinas) istorija. Jam nutinka kraupus dalykas – jis pagrobiamas ir įkalinamas. Tačiau šįsyk niekas neprašo išpirkos, niekas nepaaiškina jam tokio elgesio motyvų. Negailestingi kalintojai jį laiko vienutėje dvidešimt metų kol vieną dieną visiškai netikėtai jis pabunda laisvėje. Keršto troškimas herojų atveda pas jauną socialinę darbuotoją (akt. E.Olsen) ir nežinomą vyrą. Tačiau žaidimas dar nebaigtas.

Kančia virtęs gyvenimas, bandymas atrasti išsigelbėjimą, noras pamiršti tragedija virtusius metus ir atsilyginti kaltininkams įtemptame ir mistinių elementų turinčiame S.Lee (rež. „Savas žmogus“, „Ji manęs nekenčia“, „Semo vasara“, „Elkis teisingai“) trileryje „Senis“ – jau nuo lapkričio 29 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)