Antroji filmo „Nimfomanė“ dalis Lietuvos kino teatrus pasiekė penktadienį, balandžio 18 dieną. Šia proga kviečiame sužinoti įdomių detalių apie Ch.Gainsbourg karjerą ir gyvenimą.

Anglijoje gimusi Ch.Gainsbourg augo Paryžiuje. Jos motina – garsi Anglijos aktorė Jane Birkin, o tėvas, žinomas prancūzų dainininkas ir dainų autorius Serge‘as Gainsbourgas.

42-ejų aktorės ūgis – 173 cm.

Kine Ch.Gainsbourg debiutavo 1984-aisiais, būdama vos 12-os. Ji suvaidino Catherine Deneuve dukrą juostoje „Paroles et Musique“.

1986-aisiais, sulaukusi 15-os, jauna aktorė gavo prestižinį Prancūzijos „Cezario“ apdovanojimą kaip Daugiausiai žadanti aktorė už rolę juostoje „L’effronté“.

Anglakalbiame kine Ch.Gainsbourg debiutas įvyko 1993-aisiais, filme „The Cement Garden“, kurį režisavo jos dėdė, Andrew Birkinas.

Pirmas žymus Ch.Gainsbourg vaidmuo – 1996-ųjų filme „Džeinė Eir“, kuriame ji įkūnijo pagrindinę heroję.

Ch.Gainsbourg vaidino Toddo Hayneso režisuotoje 2007-ųjų biografinėje juostoje apie Bobą Dylaną „I‘m Not There“. Filmo garso takeliui ji perdainavo B.Dylano dainą „Just Like a Woman“.

2009-aisiais Kanų kino festivalyje Ch.Gainsbourg buvo tituluota Geriausia aktore už vaidmenį L.von Triero filme „Antikristas“.

Ch.Gainsbourg pasirodė visuose trijuose vadinamosios L.von Triero Depresijos trilogijos filmuose: „Antikristas“, „Melancholija“ ir „Nimfomanė“.

Ilgametis Ch.Gainsbourg gyvenimo draugas yra iš Izraelio kilęs prancūzų aktorius ir režisierius Yvanas Attalis. Drauge jie susilaukė trijų vaikų: 16-mečio sūnaus Beno bei dviejų dukrų, 11-metės Alice ir trejų liepą sulauksiančios Joe. Pastarosios vardas toks pats, kaip pagrindinės „Nimfomanės“ herojės, kurią vaidina Ch.Gainsbourg.

Žodžiai, pasakomi Madonnos 2001-ųjų dainos „What it feels like for a girl“ pradžioje, iš tiesų yra Ch.Gainsbourg herojės eilutė iš 1993-ųjų filmo „The Cement Garden“.

Režisierius Alejandro Gonzalezas Inarritu prisipažino pasikvietęs Ch.Gainsbourg vaidinti jo 2003-ųjų filme „21 gramas“, nes buvo didžiulis aktorės tėvo S.Gainsbourgo muzikos gerbėjas. Tačiau vos prisijungusi prie kūrybinės grupės Charlotte, jo teigimu, pakerėjo savo talentu.

Dėl garsių tėvų Ch.Gainsbourg patyrė ir nepatogumų – mokykloje netrūko tokių, kurie dėl to su ja elgėsi nedraugiškai ar net tyčiojosi.

Būdama 13-os Ch.Gainsbourg kartu su tėvu įrašė dainą „Lemon Incest“, kuri buvo išleista S.Gainsbourgo 1984-ųjų albume „Love On the Beat“. Daina sulaukė prieštaringų vertinimų, o jos klipe Charlotte ir jos tėvas pusnuogiai guli vienoje lovoje: 

Aktorė yra prekės ženklo „Gerard Darel“ veidas nuo 2003-ųjų.

Ch.Gainsbourg gyvena Paryžiuje, rajone, kur gimė jos tėvas.

2007-aisiais aktorei buvo atlikta sėkminga smegenų operacija, kurios metu buvo pašalinta dėl slidinėjimo metu nutikusio sutrenkimo atsiradusi hematoma.

Ch.Gainsbourg apie vaidmenis: „Mėgstu vaidinti personažus, nepanašius į mane, tuomet galiu už jų pasislėpti.“

Apie savo tėvą ir L.von Trierą: „Larsas ir mano tėvas yra šiek tiek panašūs. Abiejų jų prigimtis yra ypač provokuojanti, tačiau tuo pačiu ji dera su drovumu ir keistuoliškumu. Jie abu žmonės, kuriems nelengva gyventi su savimi pačiais.“

Apie „Nimfomanę“ ir jos vaikus: „Tikiuosi, kad mano vaikai nesigėdys „Nimfomanės“. Pati esu patyrusi panašų laiką su savo tėvais – daugybė kritikos strėlių į mane smigo po dainos „Lemon Incest“, kurią atlikau su tėvu, o mano motina ne kartą ekrane pasirodė nuoga. Tačiau aš to niekada nesigėdijau.“

Filme „Nimfomanė“ pasakojama moters vardu Džo istorija, jos seksualiniai patyrimai ir svarstomos priežastys – kodėl ji tapo tokia, kokia yra? Kodėl ji nimfomanė ir taip nemyli savęs?

Antroji lietuvius sudominusio ir tūkstančius žiūrovų pritraukusio, drastiško, tiesmuko ir šokiruojančio L.Von Triero filmo „Nimfomanė“ dalis – Lietuvos kino teatruose balandžio 18 dieną.

Filmo „Nimfomanė“ antrosios dalies anonsas (N-18):

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)