Akademijos duomenimis, daugelis statulėlių pakliūva į rinką ir atsiduria privačiose kolekcijose, kai kurios baigia savo kelią įvairių pasaulio šalių muziejuose, dalis lieka pas laureatus ir jų šeimose. Nuo 1951 metų, kai buvo sužinota, kad viena iš statulėlių parduodama iš varžytinių po laureato mirties, Akademija stengiasi stebėti visų „Oskarų“ judėjimą. Kiekviena statulėlė turi serijos numerį, o laureatai pasirašo vadinamąją nugalėtojo sutartį, įsipareigodami, kad apdovanojimas arba bus paliktas paveldėtojams, arba nekomercinei įstaigai. Šiaip ar taip, statulėlė neturi būti parduota, prieš tai nepasiūlius Akademijai išpirkti ją už simbolinę 1 dolerio kainą.

Vis dėlto iki šiol „Oskarai“ kartkartėmis pasirodo rinkoje ir aukcionuose. Pavyzdžiui, 1993 metais „Sotheby's“ aukcionų namai pardavė kolekcininkui už 563,5 tūkstančio dolerių statulėlę, priklausiusią aktorei Vivjenai Li (Vivien Leigh) už filmą „Vėjo nublokšti“ (Gone with The Wind, 1939). Režisierius Stivenas Spilbergas (Steven Spielberg) aukcionuose įsigijo kelias statulėles, priklausiusias kitiems aktoriams, kad išgelbėtų jas nuo komercijos. Kaip žinoma, dar vieną statulėlę 1991 metais už daugiau kaip 1,5 milijono dolerių įsigijo Maiklas Džeksonas (Michael Jackson), bet po dainininko mirties jos likimas nežinomas.

„Oskaras“ yra riterio su kalaviju, stovinčio ant kino juostos ritės, figūrėlė. Statulėlės aukštis – 34 centimetrai, svoris – 3,85 kilogramo.

88-oji „Oskaro“ apdovanojimų įteikimo ceremonija bus surengta vasario 28-ąją. Ją 225 pasaulio šalims transliuos televizijos kanalas ABC.

Ankstesnių ceremonijų akimirkos: