Islandų pop dainininkei sekmadienį buvo įteiktas pagrindinis Kanų kino festivalio prizas - "Auksinė palmės šakelė" - už jos debiutinį vaidmenį juostoje "Dancer In The Dark" (Tamsos šokėja). Tačiau pati dainininkė prisipažino, kad jos kaip aktorės karjera pasibaigė tik prasidėjus.

"Sakydama 'taip', aš žinojau, kad tai gali būti pirmas ir paskutinis mano vaidmuo," per spaudos konferenciją prisipažino islandė. "Po tris mėnesius trukusio filmavimo aš jaučiausi lyg žuvis be vandens - paprasčiausiai buvo per daug žodžių, ir per mažai muzikos pasaulio."

Bjork sužavėjo auditoriją suvaidinusi čekų imigrantę 7 dešimtmečio JAV, iš paskutiniųjų besistengiančią sutaupyti pinigų sūnaus operacijai, padėsiančiai vaikui išvengti ligos, dėl kurios jo motina pamažu apanka.

Danų režisieriaus Von Triero juosta "Tamsos šokėja" taip pat buvo pripažinta geriausiu filmu.

Beje, Bjork teigė, kad filmo premjeros Kanuose metu, jai kur kas labiau rūpėjo tai, kaip skambės jos pačios sukurtos filmo garso takelis, o ne tai, kaip atrodys jos vaidyba.

"Vienintelis dalykas, kuris man rūpi, yra muzika. Aš neturiu jokių ambicijų aktorystėje," pasakojo ji. Bjork, įrašiusi savo pirmąjį solinį albumą būdama 11-os metų ir 15-metė subūrusi merginų grupę "Spit and Snot", prisipažino atradusi save įrašų studijoje, o ne filmavimo aikštelėje.

"Man buvo labai sunku vaidinti filme, o visi mano įrašai atnešė tikrą džiaugsmą," sakė islandų dainininkė. "Aš labai laiminga. Jaučiuosi taip, lyg mano kelionė baigėsi."

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją