„Vienoje parodos nuotraukų – filmavimo scena pelkėse. Tai mums visiems, filmo kūrėjams ir aktoriams, labai simboliška fotografija dėl dviejų priežasčių. Pirma, būtent pelkėje prabėgo pirma mūsų filmavimo diena. Antra, daryti kiną, tai tas pats, kaip braidyti po pelkes: sunku ir klampu, o kartais ir nuskęsti galima. Nors, kai dirbi nuoširdžiai ir su tokia stipria komanda, apie skendimą negalvoji“, – sako filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ režisierius Donatas Ulvydas.

Pasak jo, komandai jis dėkingas ne tik už puikų profesionalų darbą, bet ir nuostabią nuotaiką užkulisiuose. „Vieno dublio metu Agnė Ditkovskytė specialiai nustebino Mantą Jankavičių – išsižiojo su juo kalbėti, prieš tai juodai nusigrimavusi dantis. Niekas apie tai nežinojo. Dublis sugadintas, bet nuotaika naktiniame filmavime pakilo 100 proc. Agnė puiki profesionalė – jaučia, kada palinksminti, o kada - susikaupti“, – pasakoja D. Ulvydas.

Režisierius teigia, jog sudėtingos filmavimo sąlygos, kai reikėjo dirbti gamtoje, naktimis, bei bendras skirtingų kartų aktorių darbas jokių problemų filmavimo aikštelėje nesukėlė. „Vieni jų – drąsūs ir imlus, o kiti, ragavę senojo arba tarybinių laikų kino, kūrybinei grupei net padėjo patarimais, mokino, kaip reikia dirbti. Ne mažiau svarbi mūsų komandos dalis – operatoriai, grimuotojai, techninis personalas, liko už kadro. Jų darbo akimirkos – taip pat parodoje“, – pasakoja D. Ulvydas.

Paroda prekybos ir pramogų centre „Ozas“ (I-ame aukšte) bus eksponuojama iki spalio pradžios. Filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ premjera kino centre „Multikino“ – rugsėjo 22 dieną. Kino centro gimtadienio proga filmas bus rodomas 17 kartų per dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją