Tvirtos vyriškos draugystės išraiška yra mielasis draugas Diupri (aktorius Owenas Wilsonas), o tėviškos meilės galią įkūnija solidusis Michaelas DouglasA su siaura šypsenėle ir išblukusiomis, bet labai piktomis akimis.

Visi jie vaidina tokią salsvą ir didžiai optimistišką komediją, kurioje teigiama, jog pasaulį suktis verčia mulkiai bei „lūzeriai“. Be jų tas amerikietiškas gyvenimas būtų pilkas kaip lietuviškas rūkas, o personažai, į kurių realybę jie įsisuka tos pilkumos net nepastebėtų.

Tokių siužetų buvo ne vienas ir ne du, kai kurie netgi tikrai juokingi bei šmaikštūs, ir labai gaila, kad to negalima pasakyti apie režisierių A. ir J. Russo kūrinį. Kūrinys šiaip jau mėgina apsimesti visai padoriu – net Molės profesija yra mokytoja, nors nelabai aišku, kas tokio turtingo tėvelio dukrytę nunešė į eilinę municipalinę mokyklą. Tikriausiai patriotizmas, maksimalizmas ir romantiškumas, kurie liko už kadro. Ir ačiū už tai.

Owenas Wilsonas, kuris yra Diupri, improvizuoja savo neseno vaidmens tema – viskas taip pat, kai jis nekviestas lakstė po vestuves ir šiurpino pasipuošusius piliečius. Ta pati naivi ir nekalta šypsena, tyras žvilgsnis ir vidinis chamizmas, kurį reikia traktuoti kaip protestą prieš visuomenės taisykles. Kad būtų pikantiškiau, autoriai prideda šiek tiek unitazinio humoro. Tiesiogine ir perkeltine prasme.

Labai malonu, kad nieko negalima užuosti, todėl kankinasi tik vargšė Molė - apsivyniojusi veidą rankšluosčiu kovoja su dujų atakos padariniais. Bet Diupri toks mielas. Toks naivus ir idealistiškas. Toksai seno filosofo sentencijos iliustracija – viską ką turi su savim nešioja. Išsišiepusią briedžio galvos iškamšą ir seną dviratį. O tai, ko neturi, pasiima iš artimųjų savo. Kad ir sviestuką iš vestuvinės sviestinės, kurį naudoja ne pagal paskirtį. Nepadoriai naudoja. Kad žiūrovams būtų juokinga ir jie prisimintų, kad žiūri komediją. Žmonos tėvelį, kuris dar yra ir tiesioginis jaunavedžio bosas bei išnaudotojas, vaidina gerbiamas kino biznio ryklys M.Douglasas. Aiškiai pagal taisykles, pasiskolintas iš irgi labai gerbiamo R.De Niro, kuris buvo įsijautęs į dukterų gerbėjų kankinimą. Veiksmų esmė skiriasi, bet prasmė ir išraiškos forma ta pati. Taigi, nieko naujo nėra po saule.

Tik dar kartą galima įsitikinti, kad blondinas Wilsonas yra priimtinas tik mažomis dozėmis, ne blondinas jaunavedys M.Dillonas apskritai nežino ką jam čia veikti ir laksto paklaikęs, o miela ir žavi K.Hudson gerai atrodo su visokiais apdarais ir yra baisiai tolerantiška. Nuo komedijos vidurio pradeda norėtis, kad viskas greičiau baigtųsi, kad jaunavedžiui uošvis padarytų vazektomiją, o Molė išeitų pas Diupri arba jie visi tragiškai žūtų degančios sofos liepsnose. Bet nesulauksite. Būtų perdaug gerai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją