Menininkas iš Amerikos jau keletą kartų lankėsi Lietuvoje, kai Vilniaus Arkivyskupijos organizuotame kasmetiniame šeimų festivalyje „Šeimadienis” skaitė pranešimus skaistumo, šeimų puoselėjimo ir jų ugdymo temomis. Tikėjimas šio menininko gyvenime užima reikšmingą vietą – tai ne tik jo laisvalaikis, bet ir darbo ar kūrybos šaltinis.

Dokumentiniame filme nejuntama temos svetimumo riba. Režisierius Daniel diSilva pats keliauja po pasaulį ir susitinka su žmonėmis, kurie padeda apmąstyti išpopuliarėjusio paveikslo fenomeną. Su žvaigždėmis pažįstamas nuo jaunystės, kai dar pats grojo žinomoje grupėje, dabar su jais kalbasi apie tikėjimą. Išsiaiškinti katalikų pasaulyje reikšmingo paveikslo paslaptį jiems padeda ir žymūs pasaulio teologai.

Daniel diSilva

Pats režisierius tikėjimą atrado 26-erių, kuomet gastrolių naktį autobusiuku važiuodamas per mišką išjungtomis šviesomis, danguje išvydo žvaigždes. Jų grožis menininką paskatino pakeisti savo gyvenimo būdą, todėl tuoj pat nusprendęs išlipti, iki namų jis patraukė pėstute. Iki Teksaso keliavo dvi savaites. Eidamas suprato, kad turi grįžti pas savo tėvą stalių ir gaminti baldus. Taip ir padarė. Apsigyveno mažame namuke ir dirbo staliumi.

Muzikinę karjerą D. diSilva atnaujino tik po keleto metų. Tuomet susidomėjo ir Kūno teologija. Rengdamas paskaitas ir muzikuodamas su nauja grupe, keliavo po įvairias šalis. Taip apsilankė Lietuvoje, kol po vieno koncerto Vilniuje buvo pakviestas pernakvoti bažnyčioje prie šiuo metu pasaulyje išpopuliarėjusio Gailestingumo paveikslo. Tokia buvo jųdviejų susitikimo pradžia, kuri nuvedė į naują kelionę, apie niekam nežinomo, bet vėliau greitai po pasaulį paplitusio Jėzaus gailestingumo atvaizdo istorijos ekranizavimą.

Dokumentinis filmas atskleidžia pasaulio žmonių meno kūrinio įvertinimą, kurio ištakos prasideda Vilniuje. Ieškant pirmojo paveikslo priartėjama ir prie paslapčių apie šedevro dingimo bei nutapymo aplinkybes. Mažai kam žinomos detalės tapo intriguojančia filmo dalimi, kuris bus pristatytas pasaulinėje „Forum Cinemas Vingis” premjeroje jau vasario 21 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją