Štai, šešios A. Schwarzeneggerio gyvenimo taisyklės, kuriomis pasidalino Pietų Kalifornijos universitete jam suteikiant garbės daktaro vardą.

„Žmonės klausia, kokia yra mano sėkmės paslaptis?

PIRMOJI TAISYKLĖ – tikėk savimi ir visada klausyk savęs. Bandyk suprasti, kas esi iš tiesų? Neklausyk kitų, ieškok, kas tave daro laimingu.

ANTROJI – laužyk taisykles, kurių tiek daug prikurta gyvenime. Ne įstatymus, bet taisykles. Neįmanoma būti originaliam, nestandartiškam, jei nelaužai taisyklių. Viską pasiekiau tik sulaužęs kažkurias taisykles.

TREČIOJI TAISYKLĖ – nebijok klysti. Ką tik dariau gyvenime, visada buvau pasiruošęs nesėkmei. Juk negali visada laimėti, bet ir negali bijoti priimti sprendimų. Negali būti suparalyžiuotas nesėkmės baimės. Turi tikėti savimi ir tikėti savo vizija. Nes žinai, kad viską darai teisingai, ir galiausiai sėkmė aplankys tave.

KETVIRTOJI mano taisyklė sako – neklausyk tų, kurie sako „ne“. Neklausyk, kai sako – negalima, taip niekas nedaro, tu to nepadarysi... Aš jų niekada neklausau, klausau tik savęs ir man patinka būti pirmajam, kuris tai padaro.

PENKTOJI TAISYKLĖ, visų svarbiausia – dirbk iki nukritimo. Nėra skausmo – nėra pergalių. Kol tu linksminiesi, kažkas dirba papildomai, ir tai jam atneša pergalę. Paroje yra tik 24 valandos, aš miegu šešias, o jei kažkas sako – palauk, man reikia 8 ar 9 valandų miego, tai aš patarsiu – miegok greičiau!

ŠEŠTOJI, labai svarbi taisyklė yra apie atidavimą. Kiek esi gavęs iš gyvenimo, visada privalai rasti laiko dalį to atiduoti atgal. Reikia kažką atiduoti kitiems – daryti gera savo bendruomenei, savo šaliai. Tai suteikia žymiai daugiau pasitenkinimo, negu bet kokia kita veikla.“

O nuo rugpjūčio 25 d. Arnoldą Schwarzeneggerį ir jo kultinį personažą Terminatorių išvysime Jameso Camerono režisuotame filme „Terminatorius 2: Paskutinio teismo diena 3D“ dabar visiškai naujame 3D formate.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)