Asmeninė trenerė ir kūno rengybos ekspertė Anna Victoria 1,3 milijono sekėjų įgijo neatsitiktinai. Ji sužavėjo minias lojalių gerbėjų sąžiningai kalbėdama apie tai, kaip padailinti kūno linijas. Ji, ko gero, labiausiai išgarsėjo savo įrašais „Instagram“.

Pavyzdžiui, viename jų ji ramino, kad visiškai normalu, jeigu jūsų pilvas stovint ir sėdint atrodo skirtingai. Įkeltas savo nuotraukas Anna Victoria pakomentavo taip: „Abi fotografijos man vienodai patinka. Geras ar blogas kampas, tai jūsų vertės nepakeičia“.

Tačiau klientai ją vertina ir už „Fit Body Guides“ – tai dvylikos savaičių programos, kurios apima kasdienines treniruotes ir mitybos planus, kurie padeda deginti riebalus ir stiprinti kūną.

Anna Victoria, kuriai asmeninės trenerės sertifikatą išdavė JAV Nacionalinė sporto medicinos akademija, neseniai kalbėjo su „Insider“ apie kūno įvaizdį, buvimą „Instagram“ žvaigžde ir patarimus žmonėms, kurie tik pradeda sportuoti ir sveikiau maitintis. Ji taip pat atskleidė du pagrindinius mitus, kuriais tiki dauguma lieknėti pradedančių žmonių. Štai jie.

Pirmas mitas: norint pasiekti rezultatų, būtina mažiau valgyti

Anna Victoria papasakojo „Insider“ apie savo naująją klientę – moterį, kuri reguliariai mankštinasi ir dar maitina krūtimi – jaučiančią nusivylimą dėl to, kad nemato jokių savo kūno pokyčių. Paaiškėjo, kad problema slypi tame, kad moteris per dieną suvartoja tik 1800 kalorijų, tai yra apie pusę jos organizmui reikiamų kalorijų kiekio, turint omenyje jos ūgį ir svorį, fizinio aktyvumo lygį ir tą faktą, kad ji dar ir maitina krūtimi.

„Vienas didžiausių klaidingų įsitikinimų, kad norint pasiekti rezultatą reikia mažiau valgyti, – sakė Anna Victoria „Insider“. – Kai įprastą maistą keičiate sveikesniu, dažnai pereinate prie tiek mažai kalorijų turinčių produktų, kad reikia suvalgyti daug didesnį kiekį, kad gautumėte visas reikiamas maistines medžiagas“.

Pavyzdžiui, puiku tris puodelius makaronų pakeisti trim puodeliais špinatų, tačiau tuose trijuose puodeliuose špinatų yra vos 21 kalorija, vietoj makaronuose esančių 588 kalorijų! Jums greičiausiai teks suvalgyti šiek tiek daugiau, ypač jeigu jūsų pilvas gurgia po jėgos pratimų treniruotės.

„Daug kartų teko dirbti su moterimis, kurios labai bijo suvalgyti daugiau maisto, nes jos žiūri į kiekį, ir maždaug galvoja, „Priaugsiu svorio, negaliu to padaryti“, – toliau aiškina Anna Victoria. – O paskui jos tai padaro ir sako: „Jaučiuosi nuostabiai, matau progresą. Niekada nemaniau, kad galiu valgyti ir pasiekti rezultato“.

Tai nereiškia, kad reikia visą dieną nesivaržant valgyti. Galioja ta pati taisyklė – jeigu suvalgysite daugiau kalorijų, nei reikia jūsų kūnui, priaugsite svorio. Tačiau karingas jūsų kalorijų ir porcijų sumažinimas dėl „sveiko“ gyvenimo būdo gali taip pat sutrikdyti progresą, tikina Anna Victoria. Kitaip tariant, šiuo atveju svarbiausia rasti teisingą pusiausvyrą.

Antras mitas: dėl svorių kilnojimo atrodysite griozdiškai

„Daug moterų bijo kilnoti svorius, nes baiminasi užsiauginti raumenis, tačiau tai visiškai netiesa, – sako Anna Victoria. – Sakyčiau, 98 procentai moterų neįgys didelių raumenų, nebent jos dirbs, kad tokį tikslą pasiektų, penkerius ir daugiau metų, ir laikysis labai ypatingos dietos. Atsitiktinai to nebūna“.

Natūraliai moterų organizmuose gaminasi gerokai mažiau testosterono – hormono, kuris atlieka svarbų vaidmenį raumenų formavimęsi – nei vyrų. Tad nėra reikalo nerimauti, kad po savaitę trukusio svarmenų kilnojimo atrodysite tarsi kultūristės.

Anna Victoria pati yra puikus to pavyzdys: „Kilnoju svarmenis ketverius metus ir nesu stambi ar didelė“.

Profesionali trenerė tikina, kad jėgos pratimai padėjo daugeliui jos klientų susiformuoti naują požiūrį į svorio metimo pastangas.

„Kai jos pradeda daryti jėgos pratimus, dauguma merginų, pasikliaunančių mano patarimais, galiausiai pasako: „Pradėjau sportuoti, norėdama būti liesa, tačiau man iš tikrųjų patinka jaustis stipria“. Manau, kad tai išties puiki žinutė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)