Sunkiausia – išsirinkti eskizą

Prieš 17 metų pradėjęs domėtis piešimu ir tatuiruotėmis jis ne tik atrado save, tačiau ši meno išraiška tapo ir A. Seb gyvenimo būdu. Dar 2005aisiais, siekdamas tobulėti dailėje ir tatuiruočių mene, jis išsikraustė į Didžiąją Britaniją.

Paklaustas, ar nebuvo sunku ryžtis prieš penkerius metus pradėtai tatuiruotei ant bene matomiausios kūno vietos – veido, jis tik nusijuokė: „sunkiausia buvo išsirinkti eskizą, o ryžtis – vieni juokai. Nekilo dvejonių nei tatuiruojantis galvą, nei veidą".

Ant galvos A. Seb išsitatuiravo sakralinės geometrijos figūras – mandalas, o veidą puošia Atma Arcanum. „Tai reiškia vidinio aš misteriją", - paaiškina meistras.

Nereikia slėpti

Tačiau norintiems pasidaryti tatuiruotes ant veido, galvos, pirštų ar kitose matomose vietose jis siūlo gerai pagalvoti, kokį darbą gali tekti dirbti ateityje ir ar prireikus pavyks paslėpti norimus piešinius ant kūno. Kadangi dirbant tatuiruočių meistru išmarginto kūno slėpti nereikia, A. Seb svajoja ir apie naujas tatuiruotes.

„Tai būtų mano šuns portretas ir visiškai juodas kaklas. Manau, kad tatuiruočių reikšmę kiekvienas sugalvoja pats sau. Tai yra gana asmeniškas dalykas.

Kai kurie žmonės darosi tatuiruotes tam, kad prisimintų kažkokį gyvenimo įvykį, žmogų ar gyvūną. Kiti – dėl estetikos ir grožio. Tačiau grožį kiekvienas juk suprantame savaip", - svarstė meistras.

Ne visoms jo tatuiruotėms prieštaravo ir tėvai. „Tėvai yra tėvai. Daugelis susiduria su jų požiūriu, bet mano situacija buvo kiek kitokia. Kai kurioms jie pritarė, o prie kitų tiesiog priprato ir galiausiai visai nepastebėjo kai jų pradėjo daugėti. Tačiau pykčių dėl to niekada nebuvo. Mano mergina taip pat yra meniška, todėl visiškai palaiko mane".

Vardan tatuiruočių paaukojo viską

Kaip ir visi profesionalai, Andy taip pat žino tikrąją savo darbu virtusio hobio kainą. Kaip pats sako, vardan to teko paaukoti viską: savo asmeninį laiką, pomėgius, poilsį ir patį save. „Kad ir kaip banaliai tai skamba, viskas ateina su laiku. Žinoma, be pastangų ir sunkaus darbo nieko pasiekti nepavyks bet kokioje srityje. Mano kelias nėra nei sunkus, nei lengvas. Viskas priklauso nuo pačio žmogaus, jo požiūrio ir prioritetų. Tačiau savo pasirinkimo aš niekada nesigailėjau".

Nepaisant galimybės save realizuoti, Anglijos jis vis dėlto nelaiko tatuiruočių meka. „Tikrai įmanoma išgyventi dirbant tatuiruočių meistru. Tai padaryti galima bet kur, jei tik žmogus gerai dirba.

Tačiau ir Anglijoje kai kurie meistrai skundžiasi itin mažu uždarbiu ir sunkiu gyvenimu. Rinka didelė, studijų čia taip daug, kad iš jų visų įmanoma pastatyti dar vieną Vilnių (juokiais). Tačiau tai jų pačių problemos, nes esame patys sau šeimininkai. Blogi darbai yra blogai ir atlyginami", - kritikos negailėjo pašnekovas.

Valandinis A. Seb atlyginimas yra 100 svarų sterlingų (112 eurų). Nors neretai tenka dirbti ir be laisvadienių, paprastai per 3 - 4 savaitės dienas jis įgyvendina vidutiniškai penkių klientų norus ir svajones. Ateityje drąsus lietuvis ketina nesustoti ir atidaryti savo tatuiruočių saloną, kuriame būtų įgyvendinamos ir pačios drąsiausios jo klientų idėjos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)