Tatuiruočių salone „Inkspire Rochdale“ vienos bitės tatuiruotės kaina nesiekė nė 29 eurų, o visas už jas gautas pajamas salonas žadėjo pervesti į Mančesterio aukų fondą, rašo metro.co.uk.

Visiškai neseniai minėto salono savininkas sulaukė nuožmios kritikos. Taip nutiko paaiškėjus, kad lėšas jis nutarė paaukoti kitam labdaros fondui, nes, kaip pats aiškino, Mančesterio aukoms ir taip surinkta pakankamai pinigų.

Pagarbą ir meilę simbolizuojančias tatuiruotes salone „Inkspire Rochdale“ nutarė pasidaryti 51 asmuo. Salonui už jas buvo sumokėta maždaug pusantro tūkstančio eurų.

Bitės tapo atjautos dėl 22 teroristinio išpuolio aukų simboliu. Gyvybių žmonės neteko teroristui Salmanui Abedi detonavus sprogstamąjį įtaisą. Tragedija įvyko gegužės 22 d.

Minėto tatuiruočių salono vadovas netikėtą savo sprendimą pamėgino paaiškinti internetinėje erdvėje. Jis samprotavo apie tai, kaip po ilgų ir nuodugnių svarstymų visus suaukotus pinigus nutarė pervesti Samanthai Smith – vienišai motinai, kurios gyvybė priklausė nuo labai svarbios operacijos.

Jis akcentavo, kad Mančesterio aukoms surinkta suma ir taip milžiniška, todėl veikiausiai nebus jokios skriaudos, jei jo vadovaujamo salono surinktos lėšos bus skirtos kitam kilniam tikslui. Įrašo pabaigoje salono savininkas dar padėkojo visiems, sutikusiems prisidėti prie labdaringos akcijos.
Reikia pasakyti, kad šis įrašas vėliau iš svetainės buvo ištrintas.

Vis dėlto vienas internautas spėjo padaryti įrašo ekrano kopiją ir vėliau įkėlė ją į tinklalapį.
„Visi, išsitatuiravę bites tame salone, turi žinoti, kad yra piktnaudžiaujama jų geranoriškumu ir dosnumu“, – pakomentavo jis „Inkspire Rochdale“ savininko pasiaiškinimą.

Internautas piktinosi, kaip buvo galima savarankiškai nuspręsti, kad Mančesterio aukoms jau ir taip surinkta pakankamai. Juk kiekvienas, atėjęs į saloną pasidaryti simbolinės tatuiruotės, tikėjosi, kad sumokėti pinigai pateks į Mančesterio aukų fondą. Salono savininkai, pasipiktinusio komentatoriaus manymu, yra verti pasmerkimo.

Kai „Inkspire Rochdale“ savininkas paskelbė savo sprendimą, salono tinklalapį užplūdo įtūžusių klientų komentarai.

Vieni piktinosi dėl įvykdytos apgavystės. Kiti tvirtino, kad buvo neleistinai pasinaudota Mančesterio tragedija.

Po kilusio sąmyšio S. Smith pareiškė, kad visus pagal jos puslapio nuorodą suaukotus pinigus perves į Mančesterio aukų fondą.

Iš „Inkspire Rochdale“ savininko jokių komentarų kol kas gauti nepavyko.

Akimirkos po išpuolio Mančesteryje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)