Interneto erdvėje šios profesijos atstovai nesivaržydami skelbia šimtus nuotraukų, padarytų darbuojantis tokių oro transporto bendrovių, kaip „Emirates Airlines“ ir „Norwegian Air Shuttle“ orlaiviuose. Žvelgiant į svetainėje „Instagram“ demonstruojamus kadrus – poilsį populiariuose pasaulio kurortuose ir saulėje įdegusius stangrius kūnus, susidaro įspūdis, kad nei gyvenimo būdu, nei išvaizda stiuardesės nė iš tolo nenusileidžia bet kuriai bent kiek prakutusiai pasaulio įžymybei.

Todėl neverta stebėtis, kad daugelis lėktuvų įgulos personalo kartkartėmis uždarbiauja, pavyzdžiui, kaip modeliai, kūno rengybos specialistai ar asmeniniai treneriai.

Pavyzdžiui, Rusijos oro linijų bendrovės „Aeroflot“ stiuardesė Viktorija Curanova tarp skrydžių iš gimtosios šalies ir atgal gauna trumpam apsistoti tokiuose kraštuose kaip Izraelis, Tailandas ir Balis. Čia ji, žinoma, nepraleidžia progos pasikaitinti paplūdimyje ar atlikti keletą ypatingo lankstumo reikalaujančių jogos pratimų. Būtent šios pavydėtino poilsio akimirkos ir užfiksuotos stiuardesės paskyros nuotraukose.

Laisvu nuo stiuardesės darbo laiku ši kūno rengybos sportui neabejinga gražuolė dirba pranešėja Rusijos muzikiniame kanale „Russian Music Box“.

O štai „Emirates Airlines“ dirbančios jos kolegės Georgia Nielsen iš Melburno skelbiamos kelionių nuotraukos, kuriose stiuardesė įsiamžino vilkėdama siauručiu puikią figūrą išryškinančius bikiniu, patraukė net 35 tūkst. svetainės „Instagram“ naudotojų dėmesį.

Gražuolė pasakoja, kad laiką, kai netenka nešioti gėrimų ir užkandžių lėktuvų keleiviams, ji išnaudoja tiesiog nuskrisdama į kitą miestą ir papietaudama.

„Kaip ir bet kuri kita profesija, stiuardesės darbe taip pat yra teigiamų ir neigiamų pusių. Verta paminėti su laiko juostų skirtumu susijusius sunkumus, kokybiško miego stygių. Tai, be abejo, pačios didžiausios su salono įgulos darbuotojo profesija susijusios problemos. Ilgainiui pradedi prisitaikyti, išsiugdai reikiamus įgūdžius. Kiekvienas prisitaiko individualiai – juk žmonių organizmai skirtingi“, – pasakoja G. Nielsen savo „Instagram“ gerbėjams.

Stiuardesė teigia, kad darbas kartais nėra iš lengvųjų, bet tai, kokias galimybes jis suteikia, su kaupu atperka visus patiriamus nepatogumus. Moteris mano, kad jai dar ir nuskilo, nes ypatingų problemų, susijusių su organizmo prisitaikymu prie kartais drastiškų pokyčiu, patirti netenka.

„Stengiuosi kuo smagiau išnaudoti visą laisvą laiką. Pavyzdžiui, nuskrendu į Monaką ar Stambulą ir tiesiog papietauju. Jei tinkamai viską suplanuoju išvyka atsieina pigiau nei, tarkim, pietūs Dubajuje. Tokių išvykų niekaip nepavyktų susiorganizuoti jei dirbčiau įprastą darbą Australijoje, todėl manau, kad man labai pasisekė. Beje, kiekvienas vis kitaip naudojasi stiuardo darbo teikiamais pranašumais. Aš renkuosi mėgautis laisvomis akimirkomis“, – tikina G. Nielsen.

G. Nielsen – tikrai ne vienintelė, besimėgaujanti prabanga penkių žvaigždučių viešbučiuose vis kitoje pasaulio šalyje.

„Norwegian Airlines Shuttle“ oro transporto bendrovėje dirbanti stiuardesė siūlo peržvelgti begalę nuotraukų, kuriose demonstruoja ilgas, uniformos sijono neslepiamas kojas ir grakščią figūrą.

Reikia pasakyti, kad keleivių salono įguloje dirba ne vien moterys. Nemažai pavydžių žvilgsnių krypsta ir į stiuardus. Juk ir jie nevengia socialinėje medijoje pasipuikuoti teigiamus savo profesijos aspektus atskleidžiančiais kadrais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)