Nelaimė įvyko antradienį, San Franciske. Olivieris buvo vieno iš „Cirque du Soleil“ įkūrėjo, Gilleso Ste-Croixo, sūnus. O. Rochette cirko veikloje dalyvavo nuo 1984 metų.

„Cirque du Soleil“ kolektyvas gedi savo nario, apie kurį atsiliepia tik geriausiais žodžiais. „Man plyšta širdis. Olivieris buvo mūsų stiprios it kumštis komandos narys ir besąlygiškai mylėjo savo kolegas“, – užsienio žiniasklaidai sakė generalinis cirko direktorius Danielis Lamarre.

DELFI primena, kad tai – ne pirmoji nelaimė, pastarosiomis dienomis supurčiusi cirko artistų kolektyvą. Sekmadienį iš maždaug keturių ar penkių metrų aukščio, pasirodymo Australijoje metu, nukrito olimpinė gimnastė ir „Cirque du Soleil“ akrobatė Lisa Maree Skinner.

35 metų sportininkė, tris kartus atstovavusi Australijai Olimpinėse žaidynėse, buvo skubiai nugabenta į ligoninę. Ji sąmonės neprarado, akivaizdžių traumos požymių nebuvo matyti. Jos būklė stabili. Kvinslando Greitosios pagalbos atstovas spaudai sakė, kad akrobatė nuvežta į ligoninę apžiūrėti, ar nepatyrė vidinių sužalojimų.

Siaubingas incidentas įvyko sausakimšoje salėje žiūrovų akivaizdoje, tarp jų buvo ir vaikų. „Mums su dviem vaikais nebuvo leista pajudėti iš savo vietų“, – sakė viena žiūrovė leidiniui „The Courier-Mail“.

Australijoje gimusi L. M. Skinner kartu su „Cirque du Soleil“ gastroliavo su pasirodymu „Kooza“. Akrobatė atliko solo pasirodymą ore su lankais.

Šio cirko pasirodymais siekiama šokiruoti ir parodyti žmogaus galimybių ribas. Dieninis seansas buvo laikinai sustabdytas, tačiau išvežus akrobatę jis buvo vėl pratęstas.

Cirko atstovas spaudai vietos žiniasklaidai teigė, kad jie visada gerai pasiruošę tokiems atvejams, o artistai reguliariai repetuoja savo triukus, nes jų saugumas yra pagrindinis jų rūpestis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)