Bene populiariausia transporto priemonė, kurią galima išsinuomoti J. Basanavičiaus gatvėje ir jos prieigose – dviračiai. Už valandą pasivažinėjimo dvirate transporto priemone teks susimokėti tris eurus. „Jais važinėja ir jaunimas, ir vyresni. Nėra kažkokios išskirtinės grupės, – DELFI pasakojo dviračius nuomojanti Jurgita. – Ir net visiškai nesvarbu, koks oras ar dienos metas.“

Norintiems pasivažinėti drauge su antrąja puse ar visa draugų kompanija, teks susimokėti kiek daugiau, tačiau mindami pedalus galėsite ir pabendrauti. „Dviratis dviems“ kainuos tiek pat, kiek ir įprastas – 3 eurai valandai, tačiau šešiavietė transporto priemonė, kuria teks minti pedalus – 9 eurus.

Beje, nenorintys vis žvilgčioti į laikrodį ir skaičiuoti paskutines pasivažinėjimo minutes, gali dviratį išsinuomoti ir parai, tuomet piniginę teks patuštinti net 13 eurų.

„Visaip nuomojasi: ir valandai, ir dviems, ir parai. Negalėčiau pasakyti, kad kažkuris laikas yra populiaresnis“, – tikino mergina, išgirdusi klausimą, kiek gi poilsiautojai mina pedalus.

Norintiems pasivažinėti dviračiu, teks tik pateikti dokumentą, susimokėti ir nepamiršti grąžinti priemonės, tačiau norintiems sėsti ant motorolerio, teks ne tik patuštinti piniginę, bet ir pateikti motorolerio vairuotojo pažymėjimą bei įrodyti, kad esi 21-erių arba vyresnis asmuo.

Ir nors J. Basanavičiaus gatvėje nemažai pedalus minančių asmenų, čia galima pamatyti kur kas įdomesnių transporto priemonių. Viena jų – bačką primenanti riedėjimo „mašina“. Pasidomėjus, kaip gi ji tiksliai vadinasi, vaikinas, nenorėjęs prisistatyti, patikino, kad nė pats nežino, tačiau su kolegomis juos vadina riedžiais.

Šie riedžiai Palangoje atsirado tik šįmet. Norintiems juos išbandyti teks pamiršti taupumą – valanda šios pramogos kainuoja 20 eurų. Beje, važiuojant visas korpusas svyruoja tai pirmyn, tai atgal, tačiau vaikinas tikino, kad konstrukcija yra sureguliuota taip, kad apsiversti su juo neįmanoma.

Pasidomėjus, ar netrūksta norinčių išbandyti šią pramogą, vaikinas nusišypsojo, kad tikrai ne. Ir nors kalbėdamas su DELFI vaikinas stovėjo šalia trijų tokių riedžių, patikino, kad sandėlyje jų turi ir daugiau.

Žengiant toliau J. Basanavičiaus gatve, vilioja ir gausybė riedžių. Norintiems juos išbandyti teks pasiruošti dešimties eurų kupiūrą. „Su jais visiškai nesunku važiuoti, apmokau per dvi minutes“, – išpyškino vyrukas, patikindamas, kad galima jais pasivažinėti ir pusvalandį, tada pramoga kainuos dvigubai mažiau.

Tiesa, čia vis dar yra ir vaikiškų mašinėlių, šįmet gausu ir elektroninių dviračių. Pavargstantiems nuo ilgo vaikščiojimo kurorto gatvelėmis tikrai yra iš ko pasirinkti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)