Guelfe, Kanados Ontarijo provincijoje, gyvenančios 31 metų Sarah Reynolds svoris išaugo iki 102 kilogramų, kai ji susilaukė trečio vaiko. Tuomet susitaikiusi su papildomais kilogramais ji ir toliau savęs neribojo.

Akys Sarah susimąstė po to, kai po ilgos pertraukos ji grįžo į savo gimtąjį miestą ir buvo pažymėta vienoje „Facebook“ socialiniame tinkle paskelbtoje nuotraukoje. Tuomet ji nusprendė, kad jau gana, ir reikia keistis.

Siekdama sulieknėti S. Reynolds derino vaikų priežiūrą su kasdiene mankšta ir suplonėjo iki britiško šešto dydžio. Dabar praėjus dešimčiai metų nuo jos pirmojo vaiko gimimo ji teigia, kad yra geresnė mama, nes turi daugiau energijos.

„Kai pamačiau „Facebook“ tą nuotrauką, man pasidarė labai gėda, – pasakojo jauna moteris. – Man buvo šokas, nes tas vaizdas neatitiko to atvaizdo, kuris buvo mano galvoje. Jis buvo blogesnis nei aš maniau.“

S. Reynolds sakė, kad jai sunkiausia buvo pažaboti nuolatinį norą valgyti, dėl kurio ji ir priaugo svorio. „Esu priklausoma nuo maisto. Tai didžiulis noras ar poreikis valgyti. Jis apima visas mano mintis“, – sakė ji.

Norėdama pakeisti savo gyvenimą, ji ėmė kasdien mankštintis po 30 minučių ir nesveikus angliavandenius pakeitė vaisiais ir daržovėmis. Per trejus metus jai pavyko numesti nemažai svorio, ji ėmė intensyviau sportuoti.

„Iš pradžių svarbiausia buvo pasižadėti sau ką nors daryti. Mankštintis, nors nežinojau, kaip. Sekti tai, ką valgau, ir sau atsiskaityti. Atsakomybė prieš save pačią yra labai svarbi. Turime atsiskaityti patys sau. Niekas kitas negali nuspręsti už mus“, – pabrėžė S. Reynolds.

Padavėja dirbanti moteris sako, kad toks darbas užtikrina fizinį aktyvumą. „Kelis vakarus dirbu padavėja. Tomis dienomis fizinio krūvio man užtenka. O kai nedirbu, sportuoju maždaug 30 minučių“, – sakė ji.

Moteris taip pat pripažįsta, kad, turint vaikų, sunku labai sveikai maitintis. „Pradėjusi laikytis dietos ir sportuoti, turėjau į procesą įtraukti ir juos. Mano vaikams patinka būti šio proceso dalimi. Mes einame kartu pasivaikščioti ir kartu praleidžiame daug laiko“, – sakė ji.

Dabar Sarah nori įkvėpti kitus tėvus sveikai gyventi, nes tai svarbu ne tik jiems, bet ir jų vaikams. „Noriu sveikai gyventi bandančioms mamoms pasakyti, kad jos to nusipelnė. Galiu net pasakyti, kad jos bus geresnės mamos. Aš pati dabar turiu daugiau energijos nei bet kada. Didžiuojuosi būdama savo vaikų mama. Be to, vaikai yra kaip kempinės, jie sugeria viską, ką mato ir girdi. Jie mato tai, ką darau sau, stebi ir mokosi“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)