Nuo Policistinių kiaušidžių sindromo kenčianti mergina drįso paviešinti savo istoriją. Anot jos, nuo šio sindromo kenčia kas dešimta mergina, tačiau reta apie tai kalba viešai.

Šį laišką mergina paviešino prie nuotraukos: „Sveiki, mano vardas Tina ir aš turiu Policistinių kiaušidžių sindromą. Nepaisant to, kad šis sindromas sukelia depresiją, nerimą, nevaisingumą, turi įtakos antsvorio padidėjimui, išbalansuoja hormonus, sukelia pilvo pūtimą ir skausmus, aknę, cistų atsiradimą, padidina susirgimo vėžiu riziką, daugelis moterų, įskaitant ir mane, kenčiančių nuo šio sindromo, kovoja ir su veido plaukais.

Ar įsivaizduojate kaip nemoteriškai jos dėl to jaučiasi? Visuomet buvau labai savimi pasitikinti, bet nusprendžiau prabilti atvirai. Noriu, kad žmonės būtų sąmoningesni šioms moterims.

Jei pamatysite žmogų, turintį antsvorio, dėmes ar tiesiog moterį, kuriai želia barzda, neteiskite jos!

Niekada negalite žinoti, ką žmogus dėl to iškenčia. Neteiskite jos vadindami apsileidėle ar nesveika. Žinau, kad daugeliui toks nuteisimas atrodo natūralus, tačiau prisiminkite, kad visi kovojame su mums skirtais iššūkiais.

Tina-Marie Beznec
Jei pamatysite moterį, kuriai želia barzda, neteiskite jos!

Jei jums atrodo, kad kenčiate nuo šio sindromo, nieko nelaukite ir ieškokite medicininės pagalbos. Šis mūšis sunkus, tačiau kuo anksčiau pradėsite, tuo bus lengviau“.

Šiuo Tinos laišku ir nuotrauka feisbuke pasidalijo ir dar viena žymi tinklaraštininkė Constance Hall, kuri gyrė ją už drąsą ir atvirumą. Įrašas sulaukė daugiau kaip dešimties tūkstančių paspaudimų „patinka“ ir gerokai daugiau nei tūkstančio komentarų.

Daugybė moterų ir merginų gyrė Tiną ir prisipažino pačios kenčiančios nuo šio sindromo.

Į pokalbį komentaruose įsijungusi Tina-Marie toliau drąsino kitas: „Galime būti plaukuotos kaip vyrai, galime turėti įsisiautėjusius hormonus, bet vis vien visuomet liksime karalienėmis“.

M. T. Beznec feisbuke taip pat yra subūrusi nemenka gerbėjų armiją. Prieš trejus metus mergina dalijosi įspūdingais svorio pokyčiais. 100 kilogramų svėrusi mergina sunkiu darbu ir subalansuota mityba pasiekė savo svajonių svorį atsikratydama 36 kilogramų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)