„Mums, šokėjams, per pasirodymus daugybė dalykų yra svarbūs. Apšvietimas, makiažas, parketas, muzika, bateliai... O naujos suknelės kaip laukiame! Vis galvojame kokia ji bus, kaip žėrės, kaip plazdės atliekant sukinius!“, - apie sportinių šokių šokėjoms svarbius niuansus atviravo L. Chatkevičiūtė.

Nuo septynerių metų treniruotis pradėjusi kaunietė sakė į užsiėmimą nuėjusi viena, be mamos leidimo. Tuo metu ji lankė ne vieną būrelį, todėl dar didinti užsiėmimų krūvio pradinukei namiškiai nesutiko. Tik vėliau, pamatę, kad Lina tikrai dega tuo, ką daro, pritarė jos pasirinkimui.

Kitus mokyti šokių ji pradėjo prieš 15 metų. Pirmąją norinčiųjų perprasti Lotynų Amerikos ar klasikinių šokių niuansus grupę L. Chatkevičiūtė subūrė Karmėlavos vidurinėje mokykloje. Joje buvo ir vestuvių planuotojos Ingos Budrienės vyriausias sūnus Nojus. Tačiau aktyvus berniukas po dviejų mėnesių vis dėlto pasirinko futbolą.

„Mokytis šokti pradėjau tik tuomet, kai Kauno Senamiestyje su vyru atidarėme barą „Latino“. Salsos treniruotes lankiau pas profesionalų šokėją, atvykusį iš Kubos“, - sakė I. Budrienė, pridurianti, jog jai pats gražiausias šokis yra samba.

Pirmuosius savo mokinius, suburtus Kėdainiuose, prisimena ir D. Vėželis. Tačiau tiek jo, tiek L. Chatkevičiūtės tuometiniai auklėtiniai sportinės karjeros nebetęsia.

Ant parketo nebesisuka ir pirmojo televizijos šokių projekto „Šok su žvaigžde“ dalyvis fotomenininkas Rolandas Vilkanauskas - Pripsas.

„Tuomet mane du mėnesius įkalbinėjo dalyvauti laidoje. Nei prieš „Šok su žvaigžde“, nei po to nebešokau. Tiesa, patiko tai, ką išmokau. Kiekvienas šokis turėjo akcentų, kurie man buvo įdomūs“, - sakė naujos „Sūkurio“ klubo šokių erdvės Kaune atidaryme dalyvavęs žinomas kūrėjas.
Ketverius metus pramoginių šokių mokėsi labdaros fondo „Saulės smiltys“ įkūrėja Marija Dubickienė.

„Po to buvo ilga pertrauka... Prieš trejus metus nustebinau savo draugus, per gimtadienį parengus specialų šokį su profesionaliais atlikėjais. Ir vėl... ilga pertrauka“, - sakė pašnekovė.

Prieš daugiau nei pusšimtį amžiaus įkurto sportinių šokių klubo „Sūkurys“ vadovai Jūratė ir Česlovas Norvaišos sakė per daugybę ant parketo praleistų metų taip ir nenusprendę, kuris šokis jiems labiausiai patinka.

„Nors daugiausiai kartų esame šokę valsą ir tango. Kiek? Manau, jau reikėtų kalbėti apie tūkstantį ar net daugiau“, - su šypsena sakė Č. Norvaiša.

Dainininkė Neringa Šiaudikytė, kviestinius svečius džiuginusi savo atliekamomis dainomis, sakė prieš kelis metus pradėjusi lankyti gatvės šokių treniruotes bei bendradarbiauti su privačiais treneriais.

„Prieš tai šokusi turbūt buvau tik darželyje... Polkutę“, - juokėsi N. Šiaudikytė.

Ji labai anksti pasirinko dainininkės kelią ir suprato, jog pramoginių šokių būrelis bus per didelis iššūkis tiek jai, tiek tėvams.

Renginyje, skambant gyvai džiazo kvarteto muzikai, ant parketo sukosi Kamilės Poškaitės ir Vladislav Volkov, Ugnės Bliujūtės ir Vakario Apvinis, Kamilės Vaitiekūnaitės ir Dominyko Davainio bei kitų šokėjų poros. Ypatingų aplodismentų sulaukė profesionalaus šokėjo Audriaus Kleišmanto ir mėgėjos Jolantos Juralevičienės pora. Tik tris mėnesius kartu besitreniruojantis duetas jau demonstruoja stulpinantį bendro darbo rezultatą.

Klubo „Sūkurys“ naujos šokių erdvės atidarymą vainikavo Sandros Kniazevičiūtės ir Valerij Osadčenko bei Linos Chatkevičiūtės ir Donato Vėželio šokiai.

Vakaro akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)