Karjera prasidėjo gimnastikos salėje

Verslininko ir buvusio Lietuvos bokso čempiono šeimoje gimusi Deimantė nuo mažens buvo mokoma disciplinos ir griežtos tvarkos. Žinoma, sportas taip pat nebuvo nuošalyje. Nors vaikystėje gimnastika be proto susižavėjusi mergina vėliau ją iškeitė į tenisą.

„Vieną dieną mano darželį aplankė meninės gimnastikos trenerės. Jos rinkosi mergaites, kurios buvo tinkamos šiam sportui ir dalijo joms savo vizitines korteles, – apie pirmą pažintį su gimnastika pasakojo Deimantė. – Mane labai žavėjo ši grakšti sporto šaka, bet aš taip ir negavau to „pakvietimo į treniruotes“, tos vizitinės kortelės, labai nuliūdau.“

Vis tik tai, kad ji nebuvo pakviesta prisijungti prie sportuojančių mergaičių, jos nesustabdė. Anot D. Bulatovaitės, ji tol verkė ir prašė mamos ją nuvesti į treniruotes, kol galiausiai mama išpildė dukros norą.

Netrukus Deimantė suprato, kad reikia milžiniškų pastangų, norint būti grakščiai it gulbei. „Trenerės buvo griežtos ir šaltos. Atsimenu, daugiau nei pusę mergaičių visada apsiverkdavo treniruotės metu – tempimo pratimai būdavo labai skaudūs, – kalbėjo sportininkė. – Tačiau sunkios ir ilgos treniruotės manyje išugdė ištvermę, paklusnumą ir užsispyrimą.“

Po kelerių metų treniruočių, atsipirko visos pastangos – merginos ėmė žertis apdovanojimus, tačiau tuomet Deimantės akiratyje pasirodė lauko tenisas. „Teniso karjera iš karto klostėsi sėkmingai. Pradėjau dalyvauti varžybose ir užimti prizines vietas“, – pasakojo D. Bulatovaitė, tapusi daugkartine Lietuvos teniso čempionatų bei tarptautinių turnyrų prizininke.

Sportas ir mokslai visą laiką buvo lygiaverčiai

„Per savo gyvenimą turėjau išmokti suderinti du dalykus: sportą ir mokslą. Bemiegės naktys ir kelionės su vadovėliu rankose buvo mano kasdienybė. Užsispyrimas ir noras tobulėti padėjo pabaigti mokyklą aukščiausiais įvertinimais ir gauti stipendiją Kalifornijos NCAA pirmos devizijos universitete“, – džiaugiasi Deimantė.

Šiuo metu trečiame kurse studijuojanti mergina džiaugiasi, kad jos teniso komanda yra tituluojama kaip geriausiai besimokanti teniso komanda universitete. „Mūsų vidurkis yra 3,8 iš 4, – įvardijo pašnekovė. – Be to, antrus savo mokslo metus baigiau kaip geriausia žaidėja komandoje.“ 13 laimėjimų ir nė vieno pralaimėjimo – tuo gali didžiuotis Deimantė, kurią už tokius pasiekimus nominavo ir „Women’s tennis first team“ apdovanojimams.

Tenisas - ne pabaiga

„Esu labai užsispyrusi, aktyvi ir tikiu, kad tobulėjimui nėra ribų, – šypsosi D. Bulatovaitė. – Esu Studentų mados organizacijos narė – pagrindinė grafikos dizainerė. Kuriu madų šou reklaminius stendus, lankstinukus ir kvietimus.“

Puikiai besimokanti ir sporto neapleidžianti mergina dėl milžiniškų planų net praleido didžiąsias metų šventes. „Per šias Kalėdas nusprendžiau negrįžti į Lietuvą. Taip nusprendžiau todėl, kad mano teniso sezonas prasidės sausio 6 dieną ir tvarkaraštis bus labai įtemptas, o antra – dabar kuriu savo drabužių kolekciją, kurią pademonstruosiu „Sacramento Spring 2016“ mados šou metu. Turiu dirbti su modeliais bei siuvėjais, tad grįžimas į Lietuvą per šias Kalėdas būtų buvęs nelabai protingas žingsnis, būčiau praradusi porą savaičių pasiruošimui.“

Kalifornijoje studijuojanti lietuvaitė tiki, kad eiti tolyn skatina ne tik laimėjimai, bet ir pralaimėjimai: „Tikiu, kad mano sekmės formulė slypi teigiamoje aplinkoje, užsispyrime ir nebijojime suklupti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)