Vaikystėje dėl įaugančių blakstienų M. Gaydos itin dažnai kasėsi akis, todėl dabar itin prastai mato. Augdama ji pastebėjo, jog su ja bendraamžiais elgiasi taip lyg ji sirgtų ne genetine, o sunkia ir užkrečiama liga. Vos tik jai sukako 26-eri, bedantę šypseną pakeitė pagal specialų užsakymą pagaminti dantų protezai, tačiau po aštuonerių mėnesių ji nusprendė, kad jie jai visiškai nėra reikalingi.

„Tai buvo ilgas ir sudėtingas procesas. Tokio amžiaus man patogiau valgyti taip, kaip esu įpratusi, o protezai man tik trukdė. Man pačiai daug geriau be jokių patogumų. Gal kitiems atrodau neišsivysčiusi, bet taip yra tik todėl, kad jie turi dantis ar žino, kas tai yra. Jie negali suprasti ar įsivaizduoti gyvenimo be jų. Man dantų netrūksta, nes niekada jų neturėjau“, – sakė ji.

M. Gaydos baigė meno studijas Niujorke. Ji dirbo su daugeliu garsių fotografų, taip pat ir su ispanu Eugenio Recuenco. Ne paslaptis, kad ir garsioji atlikėja Miley Cyrus yra jos gerbėja.

Jos karjera prasidėjo dar studijų metais. Tuomet mergina pamatė skelbimą, kad ieškomi išskirtiniai žmonės mados nuotraukoms. Jos vaikinas paragino būtinai išbandyti modelio veiklą „dėl smagumo“.

Vėliau paauglė buvo pakviesta filmuotis į grupės „Rammstein“ vaizdo klipą, o klipo režisierius buvo fotografas E. Recuenco.

Pirma reakcija į jos nuotraukas internete buvo nustebimas, šokas. „Tiek pozityvia, tiek negatyvia prasme. Daugelis žmonių tiesiog neteko žado“, – sako M. Gaydos.

Jos sėkmė mados pasaulyje keičia visą industriją, tačiau ji pati sako, kad tai lėtas procesas:„Paprasčiausiai per mažai „kitokių“ žmonių, kovojančių už tai, kad patektų į tam tikrą vietą ar poziciją.“

Šiaip ar taip, karjera mados industrijoje padarė teigiamos įtakos – M. Gaydos ėmė kur labiau pasitikėti savimi. „Lioviausi dėvėti perukus ir tapau modeliu. Verčiau save daugiau sužinoti apie tai, kas esu, labiau save priimti, suvokti, kas iš tiesų esu. Šis procesas padėjo man tapti labiau pasitikinčia, stipresne ir laimingesne“, – pasakojo ji.

M. Gaydos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)