Greičio matuoklio loterija

Loterijos apsuka galvas ir priveda žmones prie keisčiausių atsitikimų ir sumanymų. Vienas tokių – Švedijoje, Stokholme įrengta greičio matuoklio loterija. Tie, kurie viršija greitį, baudą susimoka į specialų loterijos fondą, o tie, kurie nepažeidžia kelių eismo taisyklių yra automatiškai įtraukiami į loteriją ir gali laimėti už baudas surinktą pinigų sumą. Nežinia, ar tokie sumanymai sudrausima vairuotojus, ar atvirkščiai, didina loterijos iždą.

Nuo didelio laimėjimo iki gyvenimo vagonėlyje

Kita istorija atrodo tarsi iš pasakos. Vienai amerikietei plačiai šypsojosi sėkmė – 1985 ir 1986 metais loterijose ji laimėjo apie 5 mln. eur. Tačiau gyvenimas po laimėjimo stipriai nubloškė moterį žemyn, ji visus pinigus pralošė kazino, o neprabėgus net 20 metų nuskurdo ir gyvena vagonėlyje ant ratų. Tokia praktika dažna, kai laimėjusieji loterijose dienas baigia liūdniau, nei tie, kurie per gyvenimą sukaupė žymiai mažiau pinigų dirbdami. Didelės pinigų sumos verčia nuolatos bandyti išlošti dar daugiau, to rezultatas – visiškas bankrotas.

Bilietas už mirusios pamotės pinigus

Troškimas laimėti kartais žaidėjams aptemdo protą. 2005 metais moteris nusipirko laimingą loterijos bilietą su mirusios pamotės kreditine kortele. Policija ištyrusi įvykį nustatė, jog tai nelegalus veiksmas. Todėl visą didįjį prizą, kurį sudarė beveik 1 mln. eurų, policija konfiskavo. Tokia žinia greitai pateko į žiniasklaidą ir pašiurpino merginos artimuosius.