Vaterlo miestelyje, Ajovos valstijoje, gyvenanti dvidešimtmetė kirpėjos amato besimokanti Kayley Olsson šia istorija pasidalino savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ ir sugraudino milijonus žmonių. Mergina papasakojo, kad viena jos šešiolikmetė klientė ne vienerius metus buvo kamuojama sunkios depresijos ir jautėsi tokia niekam tikusi, kad net nešukuodavo plaukų.

Neįvardijama paauglė paprašė kirpėjos nuskusti jai galvą prieš fotosesiją mokyklos metraščiui, tačiau kirpėja atsisakė ir 13 valandų juos tvarkė. Galutinio rezultato nuotraukos sulaukė daugiau nei 160 tūkst. „patinka“.

K. Olsson teigė, kad tai buvo vienas sunkiausių jai kada tekusių profesinių iššūkių.

„Ji (paauglė) pasiekė tokį tašką, kad jautėsi taip prastai ir tokia bevertė, kad net nebepajėgdavo susišukuoti plaukų. Ji pasakojo, kad keldavosi iš lovos tik nueiti į tualetą. Po kelių savaičių jai vėl reikės eiti į mokyklą, tačiau šiandien ją turėjo fotografuoti mokyklos metraščiui. Atėjusi ji tik pasakė: „Nukirpkite juos visus, nes nebeturiu jėgų jų šukuoti“.

„Man tiesiog plyšo širdis, ir mes išmėginome viską, kad išsaugotume jos plaukus. Galiausiai noriu, kad tai žmonėms būtų pamoka, – parašė kirpėja. – Psichikos ligos yra labai rimtas dalykas. Jos paliečia įvairaus amžiaus žmones visame pasaulyje. – Vaikas niekuomet neturėtų jaustis toks bevertis, kad nesišukuotų plaukų. Vakar praleidusios aštuonias, o šiandien – penkias valandas, mes pagaliau privertėme šią gražią merginą nusišypsoti ir pajusti, kad ji tikrai yra šio to verta.“

„Paskutiniai jos žodžiai buvo: „Šiandien fotografuodamasi aš šypsosiuosi, nes padėjote man vėl pasijusti savimi“, – parašė K. Olsson, kurią internautai be galo gyrė už atliktą gerą darbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)