„Neslėpsiu, jau nuo 45-ojo gimtadienio vis žiūrėdavau į save veidrodyje ir matydavau ne tą moterį, kuri man patiktų. Kadangi visuomet intensyviai sportavau, man pavyko išlaikyti puikias kūno formas, tačiau veido būklė manęs netenkino“, – atviravo pašnekovė.

Moteris prisimena, kad riebi veido oda jai nuolat kėlė problemų ir užtruko ne vienus metus, kol pavyko suvaldyti aknę.

„Tačiau laiku nesusirūpinau savo veido raukšlėmis. O atšventusi savo penkiasdešimtmetį nusprendžiau, kad atėjo metas ryžtis plastinei operacijai“, – savo istorija su DELFI sutiko pasidalinti Milda.

Tuomet prasidėjo tinkamo plastinės chirurgijos specialisto paieškos. Iš pradžių galvojusi savo išvaizdos pokyčius patikėti gydytojams JAV, Milda šio sumanymo atsisakė.

„JAV būtų galima vadinti dirbtinio grožio šalimi, nes ten yra nemadinga kažko sau neoperuoti, nepripūsti, nepadidinti ar kitaip nepakoreguoti savo išvaizdos pas specialistus“, – pasakoja Milda. Tačiau amerikietiškas grožio suvokimas emigrantei nebuvo artimas.

„Kurį laiką pati dirbau grožio srityje, buvau salono bendraturtė, todėl teko ne kartą susidurti su moterimis, kurios ateidavo save palepinti po plastinių operacijų. Prisipažinsiu, mačiau visus trūkumus ir tai mane gąsdino”, – neslėpė savo pasirinkimo Milda, kurios grožio paieškos persikėlė į gimtąją šalį.

Anot emigrantės, rinkdamasi tarp aukščiausio lygio plastikos chirurgų, ji rėmėsi ne tik jų pasiekimais, bet ir savo intuicija.

„Man buvo labai svarbu atrasti ne tik gerą specialistą, bet ir puikų žmogų. Turėjo sutapti biolaukai, atsirasti energetinis ryšys, kad galėčiau be baimės jam patikėti savo veido korekcijoms”, – prisimena Milda.

„Pamačiusi plastikos chirurgo Sauliaus Vikšraičio nuotrauką, aš tiesiog instinktyviai pajutau, kad galėčiau juo pasitikėti“, – sako moteris.

„Klausinėjau pačių, kaip man atrodė, kvailiausių dalykų apie galimą operaciją, o chirurgas kantriai man atsakinėjo ir viską nuodugniai išaiškino“, – prisimena Milda.

Moteris pasakoja, kad visgi buvo momentas, kai ėmė ir abejoti, ar sprendimas atlikti veido plastinę operaciją yra teisingas. Juolab, kad ir Mildos sutuoktinis šiam žingsniui nelabai pritarė.

„Aš skaičiau internete apie veido operacijas, domėjausi galimomis komplikacijomis. Tačiau mane nuramino, nepatikėsite, komentarai internete. Apie mano pasirinktą chirurgą S. Vikšraitį jų buvo visokių – ir puikių, ir blogų. Man tai buvo įrodymas, kad žmogus atsakingai dirba savo darbą, o nesėkmių pasitaiko visiems”, - atvirai pasakoja Milda.

Grįžusi į Lietuvą moteris pirmiausia nuvažiavo į S. Vikšraičio plastinės chirurgijos centrą. „Chirurgui teko nemenka užduotis ne tik mane, bet ir mano vyrą paruošti operacijai. Beje, po pokalbio jis tikrai pakeitė mūsų nuomonę ir nuo tos akimirkos sulaukiau iš savo sutuoktinio tik palaikymo ir padrąsinimo“, –juokiasi Milda.

Šiandien moteris tvirtina, savo operacijos dieną prisimenanti kaip per miglą.

„Tiesiog dariau tai, ką man liepė ir viskas“, – sako ji ir prisipažįsta, kad sunkiausia buvo iškęsti pooperacinį laikotarpį.

„Man buvo atliktos veido patempimo ir akių vokų operacijos, po kurių atrodžiau tragiškai – visas veidas buvo mėlynas, siūles maudė ir tempė. Tyliai keikiau tą dieną, kai ryžausi tokioms kančioms”, – būseną po operacijos prisimena Milda.

„Kai grįžau į namus, pati net bijojau prisiliesti prie žaizdų. Viską darė mama – ir valė kraujo krešulius, ir perrišinėjo žaizdas. Ji lepino mane kaip įmanydama – stengėsi, kad valgyčiau kuo sveikesnį maistą, kad gaučiau pakankamai vitaminų. Jos rūpestis padėjo man greičiau atsigauti ir visi pjūviai gijo be jokių komplikacijos”, – savo pooperacinį laikotarpį prisimena ji.

Praėjus vos trims savaitėms po operacijos, Milda šiandien nenustygsta džiaugsmu. „Esu be galo laiminga. Žiūriu į save veidrodyje ir galiausiai matau tą moterį, kurią visuomet ir norėjau matyti. Esu daugiau nei patenkinta rezultatu”.

Paklaustas apie Mildai atliktą operaciją, plastikos chirurgas Saulius Vikšraitis taip pat džiaugiasi rezultatu.

„Mildai buvo atlikta ne viena operacija, o jų kompleksas - endoskopinis kaktos-antakių pakėlimas, veido ir kaklo patempimas, viršutinių ir apatinių vokų plastika, veido liposkulptūra ( riebalų injekcijos į nosies-lūpos raukšlę, aplink lūpas ir į skruostus. Tokios viso veido operacijos dažnos svetur, tačiau lietuvaitės viską vienu metu operuoti ryžtasi rečiau. Tačiau iš patirties galiu pasakyti, kad vienu metu atliekant visas veido korekcijas, pasiekiamas maksimalus rezultatas. Tai matome ir Mildos atveju”, – sako S. Vikšraitis.

Plastikos chirurgas atviras – jam, kaip ir Mildai, visuomet labai svarbus kontaktas su pacientu. „Nesiryžčiau operuoti žmogaus, jei man jis nepatiktų. Turi būti ryšys ir abipusis pasitikėjimas, tuomet ir rezultatas bus džiuginantis”, – atvirauja plastinės chirurgijos specialistas.

Prieš išskrisdama į JAV pasirodyti vyrui, Milda palinkėjo visoms moterims puoselėti savo grožį: „Dabar suprantu, kad pasidovanojau sau geriausią dovaną penkiasdešimtmečio proga – sustabdžiau laiką“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)