Kalbant konkrečiau, kurioje srityje reikalinga disciplina? Jutos valstijos Solt Leik Sičio mieste įsikūrusio sporto klubo „Gym Jones“ savininkas Markas Twightas nurodo tris reikalavimus. Jis su savo kolegomis treniravo aktorius originaliajam filmui 300, šių metų filmui „300: Rise of the Empire“ („300: imperijos iškilimas“), taip pat Henry Cavillą Supermeno vaidmeniui filme „Man of Steel“ („Plieninis žmogus“). Štai ko iš savo klientų reikalauja M. Twightas: 


1. Miegoti 10 valandų per parą;
2. Per dieną suvartoti nuo 1800 iki 2000 kcal;
3. Kuo daugiau treniruotis (jei įmanoma, iki trijų valandų per dieną).

Iš pirmo žvilgsnio tai atrodo paprasta. Tačiau pažvelkite į šį sąrašėlį atidžiau ir nuoširdžiai pagalvokite, ar tikrai viską jums pavyktų įgyvendinti. Dešimt valandų miego reiškia, kad nepažiūrėsite televizoriaus, nepanaršysite internete ir negalėsite įstrigti transporto spūstyje. Sudėtinga būtų picą, pyrago gabalą ir alų suspausti į 1800 kcal per dieną. Trečia, intensyvios treniruotės reikalauja griežtos disciplinos, kuria gali pasigirti nedaugelis.

Ne taip seniai vienas bičiulis iš Los Andželo žavėjosi, kaip jo buvusi klientė aktorė taip gerai atrodo filmuose. Jis jai dirbdavo ir pasakojo, kad jai reikėdavo „dviejų pilnu etatu dirbančių žmonių, kurie neleisdavo jai kišti į burną visokio šlamšt“.

Jeigu jūs turite visą komandą žmonių, kurie jums gamina maistą, jus aptarnauja, treniruoja ir saugo nuo šlamšto, tuomet jūs neturite disciplinos – jūs turite daug pinigų. Treneriai ypač mėgsta vaikinus ir merginas, kurie dar neprasiveržė į kino pramonę, bet turi daug ryžto ir kiekvienai treniruotei atiduoda visas jėgas.

Kai Holivudas kreipiasi pagalbos į profesionalius kultūristus, daug kas vadovaujasi velionio Vince`o Girondos, treniravusio žvaigždes nuo Michaelo Landono iki Marty Feldmano, išmintimi. Jis yra sakęs, kad jei praplatini savo pečius vienu coliu (2,5 cm) ir prarandi vieną colį nuo juosmens, tuomet atrodai taip, tarsi tavo pečiai būtų praplatėję dviem coliais, o juosmuo sulieknėjęs dviem coliais. Būtent tokį vaizdą mes susidarome kino ekranuose.

Griežtai laikydamiesi trijų M. Twight principų, per dieną galite atsikratyti po pusę kilogramo svorio ir užsiauginti raumenis. Prieš filmą 300 vienas iš aktorių po mėnesį trukusių treniruočių nuvyko į oro uostą pasitikti savo žmonos ir ji jo nepažino. Tai kas įvyksta, kai laikaisi plano. Jeigu nuspręsite visą savaitgalį linksmintis, nubrauksite visą pažangą ir pirmadienį turėsite pradėti nuo nulio.

Tai savotiškas uždaras ratas: kad galėtumėt sportuoti valgydamas tiek mažai maisto, turite daug miegoti. Jei kelias dienas gerai neišsimiegosite, negalėsite pakankamai intensyviai sportuoti. Miego stoka dažnai priverčia rinktis nesveiką maistą, o šis savo ruožtu reiškia didesnį kalorijų kiekį. Svarbus ne kuris nors vienas principas. Disciplina reiškia, kad turite laikytis visų trijų principų – miego, kalorijų ribojimo ir treniruočių. Jei norite atrodyti kaip superdidvyris – arba trys, arba nieko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)