Nors Valerija tikina energijos besisemianti iš nepaaiškinamų jėgų ir tik menko maisto kiekio, ji prisipažino, kad laisvalaikiu mėgsta aktyvią fizinę veiklą – kopia į kalnus. „Dievinu kalnus, ypač – keliauti po Himalajus“, – feisbuke gerbėjams rašė V. Lukjanova.

Atvirame laiške savo gerbėjams gyva barbė pasakojo, kad Nepale yra išbandžiusi visas įmanomas trąsas. Pasak merginos, mėgstamiausios – Annapurna ir Everesto viršūnės. Ją žavi ne tik gamtos grožis, bet ir klimato zonų kaita, o iš tokių kelionių ji pasisemia įkvėpimo.

„Kai visą dieną praleidi kalnuose, sąmonė rekonstruojasi į visiškai kitokį gyvenimo ritmą. Tik vėjo gūsiai arba paukščių čiulbėjimas gali pertraukti magišką ir nesibaigiančią tylą. Šios magiškos ir nenupasakomos atmosferos neįmanoma apibūdinti. Lyg būčiau kitoje planetoje“, – savo pomėgį apibūdino mergina. Pasak jos, būdama kalnuose ji pradeda gyventi čia ir dabar be jokio paviršutiniškumo ir netikrumo, kurį suteikia buvimas civilizacijoje.

Vos 44 kilogramus sveriančiai 170 centrimetrų ūgio merginai, panašu, ir ištvermės, ir valios tokiam ekstremaliam pomėgiui pakanka. Griežtai mitybą reguliuojanti Valeria gali pasigirti 46 centimetrų apimties liemeniu. Energijos esą ji gauna ne iš maisto, o iš kosmoso, su kuriuo intensyviai „bendrauja“.