Gausi komisija negailėjo klausimų, tad kai kurioms dalyvėms teko kaisti iš gėdos dėl aprangos, išvaizdos ar neišprusimo.

Jau tradiciniu tapusio renginio „Mis Aukštaitija“ organizatoriams buvo atsiųsta daugiau nei pusšimtis anketų iš vyresnių nei 16 m, netekėjusių ir vaikų neturinčių merginų. Praėjusiais metais sulaukę melagingų anketų, kuomet į konkursą norėjo patekti ne tik Aukštaitijoje gyvenančios ir vaikų turinčios merginos, organizatoriai šiais metais ypač kruopščiai tikrino merginų duomenis. Komisija išrinko 35 merginas, kurios buvo pakviestos į atranką.

Pasak renginio organizatorės I.Žiukaitės-Damaševičienės, ne visos merginos, kurios praėjo pirmąją atranką, išdrįso atvykti į Panevėžį. Kai kurioms merginoms pritrūko pasitikėjimo, kai kurioms netiko data. Atvykusios gražuolės neslėpė nerimo ir nekantriai laukė, kuomet išgirs savo pavardę ir stos prieš negailestingą komisiją.

Virpančios kojos, drebantis balsas ir į žemę nudelbtos akys ne itin tinka gražuolėms, tačiau tai tik menka smulkmena, palyginus su klausimų lavina, kurios negailėjo net 11 narių komisija. Merginoms teko demonstruoti anglų kalbos žinias, šokti, o kai kurioms net ieškoti iš kur pasiskolinti aukštakulnius batelius. Gražuolėms teko kalbėti apie stilių, madą, sportininkus, mokslus, talentus ar ateities planus. Kai kurioms teko suktis iš situacijų, kuomet negalėjo prisiminti savo mokytojų pavardžių ar tiesiog užstrigdavo pusiau išsakyta mintis. Dalyvėms teko raudonuoti ir dėl gausybės rašybos klaidų anketoje, o kai kurioms teko išklausyti šmaikščias komisijos pastabas dėl akcento ar netinkamų žodžių junginių.

Buvo merginų, kurios prisipažino, jog ne pačios pildė anketą, už jas tai padarė draugės, tačiau kuomet jos sužinojo, kad pateko į atranką, nepabūgo atvykti ir pademonstruoti savo grožį bei talentą.

Renginyje netrūko ir staigmenų. Komisijos narys Andrius Povilauskas ragino atrankoje dalyvauti ir į renginį užsukusias atrankos dalyvių drauges bei žiūroves, viena jų, tiesiog papietauti užsukusi mergina, drąsiai stojo prieš komisiją ir tapo viena iš atrinktųjų merginų, kuri gegužės 22 dieną varžysis finaliniame šou, vyksiančiame „Cido“ arenoje.

Atrankoje pasisekė net penkioms panevėžietėms, taip pat komisijos egzaminą išlaikė ir viena mergina iš Panevėžio rajono, viena iš Utenos, nustebinti pavyko ir gražuolei iš Širvintų bei dviems merginoms iš Ukmergės. Visų jų laukia įtemptas darbas, nes finalinis renginys žada įspūdingą šou.

„Šiek tiek keista, kad kiekvienais metais užsiregistruoja vis jaunesnės dalyvės, tačiau noriu pasidžiaugti, kad yra puikių, iškalbingų merginų, kurios pasitiki savimi. Žinoma, atrankoje buvo ir tokių, kurios sunkiai reiškė mintis, joms buvo sunku atsakyti į klausimus, bet džiugu, kad jos išdrįso atvykti, tai didelis žingsnis, - dalyvių drąsa džiaugėsi I.Žiukaitė-Damaševičienė. – Praėjusios atranką merginos, turės daug dirbti, kad finaliniame renginyje pasirodytų puikiai. Joms teks repetuoti su choreografe, mokytis vaidybos, gilinti oratorines žinias. Su merginomis dirbs profesionalūs fotografai, savo patirtimi dalinsis žinomos manekenės. O GNTV žadėjo, jog merginos, galės parodyti savo gabumus televizijoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)