Traukinių stotį vaizduojanti freska papuošė vieno iš prekybos miestelio „Urmas“ pastatą.

„Pradinė mintis buvo perono eksterjeras. Buvo ilgai ir su menininkais, ir su architektais bendrauta. Taip kilo mintis būtent daryti erdvinę senovinių garvežių stotį“, - teigia prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Tiesa, įgyventi užsibrėžtus tikslus nebuvo taip paprasta.

„Tuometinė pirmoji menininkų komanda kaip ir padarė, bet freska, vadinkime, buvo negyva. Edvė matėsi, bet norėjome pagyvinti. Norėjome, kad mūsų lankytojai į ją atkreiptų dėmesį ir susimąstytų. Antroji menininkų komanda – Vytenis Jakas ir kiti – sumąstė, kad reikia personažų, su kuriais siejama prekyba, gatvės kultūra. Atsirado gatvės muzikantas, laukiantis keleivis“, - sako J. Plenta.

Taip freskoje atsirado ne kas kitas, kaip karališkosios šeimos atstovės ir kiti žinomi, tačiau netikėti veidai.

„Ašinis dalykas, kad senovinės ir pačios gražiausios stotys yra Anglijoje. Anglai turbūt labiausiai tai vystė. Tai kokia Anglija be karalienės – karalienė simboliškai išlipa ant perono“, - sako J. Plenta.

Freskoje galima išvysti ir kavą geriantį poetą G. Patacką. J. Plenta sako, kad ateityje freska bus dar tobulinama.

„Vasaros pabaigoje ši freska turės šviesos, garso instaliaciją. Taip pat bus tam tikri IT sprendimai“, - užsimena J. Plenta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)