„Viena mūsų terasos siena pavirs jau pradėtos politinių meno kūrinių su D. Trumpu serijos tęsiniu. Ji virs Meksikos siena, kurią žada pastatyti Trumpas, – pranešime spaudai sakė vienas iš „Keulė rūkė“ įkūrėjų Dominykas Čečkauskas. – Penki drąsiausi Lietuvos menininkai meno kūriniais pademonstruos, kodėl sienų statymas yra kvailas ir neteisingas žingsnis sprendžiant problemas.“

Šiuo metu visos detalės slepiamos, tačiau žinutė JAV prezidento administracijai bus išsiųsta balandžio 1-osios vakarą.

„Vilnius patyrė, ką reiškia būti pasienio miestu – daug metų buvome labiausiai į vakarus esanti Sovietų Sąjungos sostinė. Dabar esame arčiausiai Rusijos esanti Europos Sąjungos sostinė“, – paradoksalius faktus vardijo Dominykas.

Ir nors šį „Keulė rūkė“ žingsnį kai kurie gali vertinti abejotinai, jie įrodys, kad jų siekiai rimti – meno kūrinio pristatyme ketina dalyvauti Meksikos ambasados atstovas.

„Norime renginyje turėti oficialų atstovą iš šalies, kuri tapo daugybės negatyvių Trumpo pasisakymų auka“, – kalbėjo verslininkai.

Keulė Rukė

Pirmoji pasaulyje Meksikos siena, bučiuojantis, o vėliau kartu su V. Putinu suktinukę rūkantis D. Trumpas – tokiais meno kūriniais su Lietuva kalba „Keulė rūkė“. Juos dažnai kritikuoja už skandalingumą bei drąsą. „Kai padarėme pirmą akibrokštą – maldaknygę aptaškėme padažu keptai mėsai – šiek tiek bijojome. Dabar tai jau praeitas etapas. Negalime be adrenalino ir manome, jog esame Lietuvos žodžio laisvės avangardas. Jaučiame pareigą neapleisti šios misijos ir su kiekvienu projektu stumti tą ribą vis toliau“, – savo nuostatas vardijo D. Čečkauskas.

Ir nors kritikos strėlių netrūksta, jie linkę to nesureikšminti: „Kartais spaudoje pasirodo kvailų politologų straipsnių apie tai, kad JAV nevykdys savo įsipareigojimų NATO, nes Lietuvoje yra Putino ir Trumpo siena. Tai visiška nesąmonė“.

„Drąsūs žingsniai įsirašo į istoriją ir keičia mūsų gyvenimus, o baikštūs greitai išnyksta be jokios žymės“, – įsitikinęs D. Čečkauskas, kuris visus, pritariančius jų idėjoms, kviečia į netrukus prasidėsiančią 150 renginių seriją, kurios metu „Keulė rūkė“ Pylimo terasoje skambės džiazas, bliuzas ir kiti skanūs muzikos kąsneliai: „Baltasis Kiras“, Justinas Jarutis, Lolita Zero, Monika Liu, Mc Mesijus ir kiti.

Ambicingu muzikiniu projektu vasarą pasitinkanti „Keulė rūkė“ ragina ir kitus nebijoti bei reikšti savo nuomonę: „Lietuvoje labiausiai pasigendame drąsos. Lietuva yra labai geroje pozicijoje, kuri leidžia gauti daug pasaulinės žiniasklaidos dėmesio, deja, progos pasisakyti ir apginti savo poziciją retai būna išnaudojamos“.

Meksikos sieną „statantis“ D. Čečkauskas įsitikinęs, jog reikia kalbėti apie tai, apie ką daugelis tyli: „Žmonėms patinka tai, kas aktualu ir tai, kas gražu. Būtent du šiuos dalykus ir deriname savo drąsiuose meno projektuose. Visada kalbame temomis, kuriomis dauguma bijo pasisakyti. Žmonės vertina mūsų drąsą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)