Prieš rytojaus spektaklį „Varekai“, kuris visame pasaulyje yra rodomas jau 15 m, artistai iš pradžių pasirodė prie Vilniaus katedros ir vėliau automobiliu nuvyko prie miesto rotušės. Tiesa, kaip juokavo patys aktoriai, lietus šiek tiek sujaukė jų planus. Iš pradžių norėta pasirodyti pačiose gatvėse, tačiau dėl lietingų ir vėjuotų šios dienos orų, teko ieškoti priedangos ir tik prasisklaidžius pilkiems debesims pasirodymas persikėlė į aikštę.

33 m. gyvuojančio „Cirque du Soleil“ istorija prasidėjo mažame Kvebeko provincijos miestelyje, Kanadoje. 1980 m. čia susikūrė gatvės artistų trupė iš keliolikos žmonių, kurie rengdavo ugnies šou, vaikštinėdavo kelių metrų aukščio kojūkais, žongliruodavo, muzikuodavo ir kitaip linksmindavo mažo miestelio gyventojus, skelbiama pranešime spaudai.

„Daugelis buvo skeptiškai nusiteikę ir netikėjo, kad galime įgyvendinti šią idėją, – pasakojo Gilles Ste-Croix. – Todėl buvo labai sunku surasti žmones, norinčius paremti projektą. Kartą vienas pažįstamas man patarė nuveikti ką nors neįprasto ir taip susilaukti dėmesio. Sumąsčiau, kad su kojūkais galiu pasivaikščioti ir ilgesnius atstumus, tad nužygiavau beveik 100 kilometrų, nuo vieno miesto iki kito.“

Aktoriai pasakojo, kad iš pradžių ši trupė buvo suburta kaip laikinas projektas, tačiau vos tik žmonės pradėjo domėtis būsimais pasirodymais, o bankai suteikė reikalingas pinigų sumas, tai tapo nuolatiniu artistų darbu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)