Sulčių baras, kurio nuolatiniai klientai yra aktorius Davidas Duchovny‘is ir grupės „Red Hot Chili Peppers“ solistas Anthony‘is Kiedis, garsėja ilgomis eilėmis, kuriose žmonės stovi, norėdami įsigyti gėrimų „Gyvenimo eliksyras“, „Laimingas“ ir pan. Vos per penkerius metus Kh. Rafatis, kuriam dabar 46 m., sukūrė sulčių imperiją. Jis sako, kad sultys išgelbėjo jam gyvybę.

Kai Kh. Rafatis pirmą kartą atvyko į Los Andželą, atrodė, viskas klostosi geriau, nei tikėjosi. Jis atvyko iš Toledo Ohajo valstijoje į Los Andželą, norėdamas pamiršti seksualinės prievartos kupiną vaikystę.

Holivude jis sėkmingai pradėjo sportinių automobilių priežiūros priemonių verslą, jo klientai buvo ir aktoriai Elizabeth Taylor, Jeffas Bridgesas, grupės „Guns N‘Roses“ gitaristas Slash. Paslapčia Kh. Rafati pardavinėjo ir marihuaną, o greitai ėmė pardavinėti narkotikus „ekstazi“ ir ketaminą.

Vieną vakarą jis pabandė heroino. Savo prisiminimuose „Pamiršau numirti“ jis rašo, kad narkotikas padovanojo jam tokią vaikystę, apie kokią jis visada svajojo. Greitai jis tapo priklausomas nuo heroino, o 2001 m. vos nemirė, kai tyčia perdozavo heroino vieno vakarėlio metu. Medikai išgelbėjo jam gyvybę, bet po metų Kh. Rafatis vos nežuvo, kai ginkluoti įsilaužėliai šaudė į duris, už kurių jis slėpėsi. Tuo metu jis vonioje leidosi narkotikų. 2003 m. jis atsidūrė Los Andželo kalėjime ir, kaip pats sako, pasiekė patį dugną.

Pasiekęs dugną vyras atsikvošėjo. Jis nustojo vartoti kvaišalus, ėmė rūpintis sveikata. Jo teigimu, stiprus pokytis įvyko, kai draugas parodė jam sultis ir supermaistą. „Rezultatai buvo greiti ir akivaizdūs“, – sakė jis. Jis ėmė spausti sultis pacientams ir personalui reabilitacijos centre „Riviera Recovery Center“, kurį įkūrė 2007 m. Malibu.

Būtent ten jis sukūrė tirštąjį kokteilį iš datulių ir bananų, kurį pavadino „Wolverine“, ir kuris tapo etaloniniu „Sun Life“ gėrimu.

„Kūriau tokį gėrimą, kuris atjaunintų organizmą, sustiprintų pacientus, – papasakojo jis leidiniui „Times“. – Ir suteiktų taip jiems reikalingų jėgų. Kai nutrauki vartoti kvaišalus, jauti labai stiprią letargiją, ypač jei ilgą laiką vartojai itin stiprius narkotikus.“

Greitai garsas apie stebuklingus K. Rafati tirštuosius kokteilius pasklido už reabilitacijos centro ribų.

„Į „Riviera Recovery“ ėmė rinktis daug žmonių iš šalies, vien tik norėdami paragauti mano tirštųjų kokteilių, – sako jis. – Man netgi buvo kiek nesmagu, nes dauguma šių žmonių nepriklausė „Riviera Recovery“ programai.“

Kalbant apie pacientus, K. Rafatis akivaizdžiai matė, kaip jo kuriami kokteiliai padeda jiems sveikti ir stiprėti. Būtent tada, pasak vyro, jis ir nusprendė atidaryti „SunLife Organics“.

Jis turėjo sukaupęs 50 tūkst. dolerių (apytikriai 46 tūkst. EUR) aukso monetomis, be to, gavo finansinę paramą iš profesionalaus lošėjo, tad viską investavo į naująjį savo verslą. Pirmojo K. Rafati sulčių baro misija buvo paprasta – „meilė, gydymas, įkvėpimas“.

Šie trys žodžiai dabar užrašyti ant švarkų ir marškinėlių, kuriuos K. Rafati pardavinėja su „SunLife Organics“ prekės ženklu. Taip pat jis parduoda 32 rūšių sultis, baltymų kokteilius ir tirštuosius kokteilius, taip pat sveikus desertus, šaldytą jogurtą ir kavą.

Savo gėrimus jis gamina iš tokių sveikatą stiprinančių produktų, kaip šarminis vanduo, rožinė Himalajų druska ir kiaulpienių lapai. O kai reikia samdyti personalą, K. Rafati pasirenka žmones, kuriems reikia tokios pagalbos, kokios jis pats desperatiškai ieškojo prieš 13 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)