Darbas, kuris pastarosios dienomis sukėlė nemenką ažiotažą, yra sukurtas iš raudono šilko ir jame pavaizduota nedidelė elektros kėdė. Jis sukurtas pagal spaudoje 1953-iųjų sausio 13 dieną publikuotą fotografiją, kurioje buvo įamžinta elektros kėdė, miriop pasmerkusi Sovietų sąjungai atominės bombos brėžinius perdavusius amerikiečius Julijų ir Etelį Rozenbergus. Šis išskirtinis darbas įėjo į seriją „Mirtis ir katastrofa".
Anot muzikanto vadynininko, dar 1972-aisiais A. Cooperis susidraugavo su A. Warholu. Tuometinė roko žvaigždės draugė Sindi Lang jį įkalbėjo įsigyti 2,5 tūkstančių JAV dolerių vertės darbą. Nuo to laiko darbas, kuris niekada taip ir nebuvo įrėmintas, buvo laikomas sandėlyje.

#AbdyWarhol#littleelectricchair

Публикация от @ashtangakalle Фев 15 2016 в 12:47 PST

„Tuo metu Alice išleido du albumus, o visą likusį laiką gastroliavo. Tai buvo rokenrolo laikai. Niekas iš mūsų apie nieką ir negalvojo. Galiausiai viskas baigėsi tuo, kad dėl savo priklausomybių jis pateko į psichiatrijos ligoninę ir išvyko iš Niujorko į Los Andželą", - prisiminė vadybininkas.

Prieš ketverius metus Alice Cooperis bendravo su meno dirbinių pardavėja iš Los Andželo Ruth Blum, kuri ir atskleidė, kiek gali būti sumokėta už vieną A. Warholo darbą. Žalia šio paveikslo versija aukcione buvo parduota už 11,6 milijonus JAV dolerių. Tuomet žvaigždė ir prisiminė, kad ir pats turi vieną žymiojo dailininko darbą. Meno specialistė patarė kuo greičiau rasti pamirštą paveikslą.

Rasti šį šedevrą pavyko tik su muzikanto motinos pagalba. Ji prisiminė, kad paveikslas guli sandėlyje susuktas į ritinį. Ir nors vargu ar atlikėjui pavyks gauti panašią sumą aukcione, už kurią buvo parduotas minėtas darbas, nes jo turimas paveikslas net nėra pasirašytas, darbo vertė išlieka nemenka.

„Jei atvirai, tuo metu niekas negalvojo, kad šis paveikslas gali būti toks vertingas. Tas dailininkas dar nebuvo tas, kokiu mes jį žinome šiandien. Taip pat ir mes gyvenome gerdami ir vartodami narkotikus. Tačiau jums reikėjo įsivaizduoti Alice veidą, kai jis sužinojo, kiek šiandien kainuoja šio dailininko darbai", - sakė muzikanto atstovas.

Dailininkas, kolekcionierius ir rašytojas A. Warholu yra viena iš reikšmingiausių pop judėjimo figūrų modernaus meno pasaulyje. 1987-aisiais miręs menininkas paliko ne vieną reikšmingą darbą, kuris šiandien įgijo neregėtą vertę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją