Tačiau šių istorijų herojai ne tik pagavo pokemonų, bet ir patyrė kai ką daugiau.

1. Medžiojo pokemonus, o aptiko... lavoną

JAV Vajomingo valstijoje gyvenanti devyniolikmetė Shayla Wiggens pasakojo, kad vieną rytą sugalvojo eiti pamedžioti pokemonų. Tačiau rado ne jų, o ... lavoną upėje.

Pokemonų medžioklė ją atvedė prie tilto per upę prie Rivertono miesto. Čia ji ir pamatė prie kranto vandenyje plūduriuojantį vyro kūną. Mįslingą vyro mirtį ėmė tirti policija.

Šis incidentas tikrai neatgrasė Shaylos nuo pokomenų medžioklės – ji ketina ir toliau žaisti „Pokemon Go“.

2. „Pokemon Go“ išdavė neištikimą vyrą

Niujorko gyventojas Evanas Scribneris teigia, kad merginą prarado būtent dėl „Pokemon Go“. Taip nutiko tuometinei jo mylimajai, žaidusiai žaidimą, išsiaiškinus, kad jis jai buvo neištikimas.

E. Scribneris pasakojo, kad pasimylėjęs su savo buvusia mergina nusprendė pažaisti „Pokemon Go“ ir iš karto pagavo vieną pokemoną.

Tačiau nutiko taip, kad tuo pat metu jo tuometinė mylimoji taip pat buvo pasileidusi žaidimą ir stebėjo jo veiklą. Ji pamatė, kad pokemoną jis pagavo savo buvusios merginos namuose. Yla išlindo iš maišo.

3. „Pokemon Go“ padeda žaidėjams kovoti su nerimu ir depresija

Kai kurie „Pokemon Go“ žaidėjai teigia, kad šis žaidimas padėjo jiems įveikti psichologines problemas. Orlande, Floridos valstijoje, gyvenanti paauglė Ari sakė, kad anksčiau kentė nuo depresijos ir nerimo – kone trejus metus vengė išeiti iš namų. „Pokemon Go“ jai padėjo peržengti namų slenkstį.

„Kai tik atsisiunčiau „Pokemon Go“, ėmiau vis dažniau išeiti iš namų. Valandų valandas vaikščiojau lauke ir man tai patiko. Kaskart pagavus pokemoną, mane užplūsta adrenalinas ir noriu tą jausmą patirti vėl ir vėl“, – sakė mergina.

Psichologas Johnas M. Groholis mano, kad žaisdami šį žaidimą žmonės jaučiasi gerai, nes daug vaikšto ir būna gryname ore.

4. Dėl „Pokemon Go“ vis daugiu žmonių susižeidžia

Sparčiai išpopuliarėjęs žaidimas turi vieną šalutinį poveikį: auga skaičius žmonių, kurie jį žaisdami susižeidžia. Vienas „Reddit“ vartotojas pasakojo, kaip dėl šio žaidimo atsidūrė ligoninės priimamajame.

„Paslydau ir įkritau į griovį. Susilaužiau pėdos kaulą. Gijimas užtruks 6-8 savaites. Gydytojui pasakiau, kad vedžiojau šunį. Žiūrėkite, kur einate, žmonės!“ – parašė jis.

5. Gaudė pokomenus ir tapo plėšikų aukomis

O'Fallono mieste, JAV Misūrio valstijoje, keli paaugliai sugalvojo gudrų planą pasipelnyti. Keliose pasirinktose vietose, kurios atviliodavo „Pokemon Go“ žaidėjus, jie patykodavo nieko neįtariančių žmonių ir juos apiplėšdavo. Trims 17-18 metų vaikinams buvo pateikti kaltinimai dėl pirmojo laipsnio apiplėšimo.

6. Pokemonams gaudyti pasitelkė ... bepilotę skraidyklę

Tingite vaikščioti ir medžioti pokemonus? Vienas gudročius amerikietis sugalvojo „tinginio būdą“ žaisti „Pokemon Go“. Tiesą, jis nebuvo labai efektyvus. Savo telefoną jis prikabino prie skraidyklės ir taip mėgino sumedžioti pokemonų. Tačiau dėl nedidelio WiFi signalo spindulio jis negalėjo toli paleisti skraidyklės, o aplink jo namus pokemonų ... tiesiog nebuvo.

7. Holokausto muziejui teko prašyti žmonių nežaisti „Pokemon Go“

Jeigu lankysitės Vašingtone veikiančiame Jungtinių Valstijų Holokausto memorialiniame muziejuje, tikrai neturėtumėte čia medžioti pokemonų. Taip, šiam muziejui iš tiesų teko išplatinti specialų pranešimą ir paprašyti lankytojų nežaisti šio žaidimo muziejuje.

„Mes manome, kad žaisti „Pokemon Go“ muziejuje, skirtame nacizmo aukoms pagerbti, yra nepagarba, – sakė muziejaus komunikacijos direktorius Andrew Hollingeris. – Raginame lankytojus naudotis savo išmaniaisiais telefonais, kad jie sužinotų daugiau apie muziejų ir jo misiją. Tačiau dabar aiškinamės, kaip muziejus gali būti pašalintas iš šio žaidimo.“

8. „Pokemon Go“ atveda vaikus prie abejotinų vietų

„Pokemon Go“ atveda žmones prie tikrai keistų vietų. Žaidimas atveda žaidėjus prie „sporto salių“ ar „PokeStops“ vietų, kur pokomenai gali kovoti tarpusavyje arba kur galima rasti žaidimų reikalingų objektų.

„Sporto salės“ ir „PokeStops“ vietos yra susietos su žinomomis vietomis. Tačiau žaidimo kūrėjai iš bendrovės „Niantic“ kai kurias tokias „žinomas vietas“ importavo iš kito žaidimo – „Ingress“, kur žaidėjai jas patys sukūrė ir pažymėjo. Kai kurios tokios vietos taip ir nebuvo peržiūrėtos. Todėl kartais pokomenus medžiojantys vaikai atvedami prie ... striptizo klubo, sekso prekių parduotuvės ar Scientologijos bažnyčios.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)