12
Kitas

Toliau – apie bandymus Europą pavergti V. Baumilos ir M. Linkytės bučiniais bei D. Montvydo suktuku

Šįmet atrankose atlikėjai išties pateikė puikią paletę įvairių spalvų muzikos. Kartą „eurovizinėje“ scenoje jau stovėjusi Erica Jennings šlovės ir pergalės siekia su daina „Leading Me Home“. Lyriška daina kai kuriems primena gospel choro garsus. „Ir šalčiausią naktį, ir baisiausiai vėtrai siaučiant... Tu vedi mane namo“, – taip skamba Ericos dainos eilutės lietuviškai.

Pusfinalio metu antroje vietoje likęs Donatas Montvydas „eurovizinei“ kovai yra paruošęs šokių muzikos ritmų kupiną dainą „I've been waiting for this night“. Jo pasirodymas išties kupinas energijos ir jėgos, kurios, anot komisijos, ir reikia „Eurovizijai“.

Ne pirmą kartą „eruzovizinę“ sėkmę bandanti Rūta Ščiogolevaitė užsimojo pergalės pasiekti su įkvepiančia daina „United“. Komisijos narys Ramūnas Zilnys vienos atrankų laidos metu jai siūlė į sceną sukviesti įvairių rasių žmones ir dainą atlikti susikibus už rankų, o pastarosios laidos metu komisijos kėdėje sėdėjęs Tomas Sinickis juokavo, kad jos daina – puiki politinė žinutė. Vis tik ar Rūtai pavyks šįmet iškovoti teisę atstovauti Lietuvai – nėra aišku.

E. Jennings, D. Montvydas ir R. Ščiogolevaitė – trys pusfinalio lyderiai, kurie konkursui siūlo tris visiškai skirtingas dainas. Ne ką mažiau spalvingos ir skirtingos likusių dalyvių dainos. Ateinantį šeštadienį be šių trijų dalyvių, scenoje išvysime ir Ievą Zasimauskaitę-Kiltinavičienčę, kurią daugelis giria už krištolinį balsą, Ruslaną Kirilkiną, atliekantį lyrišką dainą, bei Aistę Pilvelytę, kurios pastangos sužavėti komisiją kartais sulaukia didžiulės kritikos.

Vis tik ko iš tikrųjų reikia „Eurovizijai“, sunku pasakyti. Per pastaruosius dešimt metų Lietuva šiam konkursui pateikė taip pat margaspalves dainas: nuo itin lyriškų iki akiplėšiškų. DELFI kviečia prisiminti pastarojo dešimtmečio „eurovizinius“ bandymus:

2006 m. į „eurovizinę“ kelionę buvo palydėti „LT United“ vyrukai. Su akiplėšiška daina „We are the winners“ jiems pavyko ne tik patekti į finalą, bet ir iškovoti šeštą vietą jame. „Mes esame „Eurovizijos“ nugalėtojai“, – scenoje dainavo vyrukai ir pasiekė aukščiausią vietą konkurse Lietuvos istorijoje.

2007 metais „Eurovizijoje“ pasirodė Julija Ritčik su grupe „4 Fun“. Lyrišką dainą apie meilę „Love or leave“. Pagal senąsias „eurovizines“ taisykles vykusiame konkurse atlikėjai pasirodė iš karto finale. Vis tik šešėlių teatrą primenantis pasirodymas sėkmės nesulaukė – lietuviai liko 21 vietoje.

2008 m. „eurovizinius“ ginklus galando Jeronimas Milius su daina „Nomads in the night“. Po nesėkmingo „4 Fun“ pasirodymo jam teko įveikti pusfinalio barjerą. Deja, vaikinui nepavyko. Operos ištrauką primenanti daina taip pat nesužavėjo Europos ir Jeronimas liko šešioliktoje vietoje.

2009 metais į Rusiją vyko Sasha Son. Krištolinio balso savininkas „Eurovizijos“ scenoje nepriekaištingai atliko dainą „Love“. Trečias kartas Lietuvai nemelavo, jam pavyko perlipti pusfinalio ribą. Vis tik finale jis liko paskutinis – 23-ioje vietoje.

2010 m. „Eurovizijoje“ švytėjo lietuvaičių trumpikės. Pašėlę „InCulto“ vaikinai su Jurgiu Didžiuliu priešakyje atliko dainą „Eastern European Funk“. Vaikinų šou išties buvo įspūdingas – viduryje dainos jie nusiplėšė kelnes ir liko vien tik su blizgiomis trumpikėmis. Ir nors pusfinalyje jie užėmė 12-ą vietą, to nepakako, kad pusnuogiai lietuvaičiai šėliotų ir finalo scenoje.

12
Kitas

Toliau – apie bandymus Europą pavergti V. Baumilos ir M. Linkytės bučiniais bei D. Montvydo suktuku

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (410)