"Gerai, į dvidešimtuką papuolėme. Švedo pergalė buvo prognozuojama, jo pasirodymas buvo išties puikus", - DELFI sakė V. Baumila.

Pasiteiravus, ar eteryje matytas neįprastai ilgas bučinys, kokio iki šiol nei TV žiūrovai, nei žurnalistai repeticijų metu nebuvo matę, buvo suplanuotas, Vaidas patikino, kad taip įvyko spontaniškai, neplanuotai.

"Mes šiek tiek rizikavome, ir ta rizika nenuėjo veltui", - kalbėjo V. Baumila.

Paklaustas, ką dar norėtų šį vakarą nuveikti, Vaidas sakė, jog norėtų išgerti viskio.

"Nesu liūdnas, mums pakliuvimas į finalą buvo labai didelis spyris į užpakalį. Būkime biedni, bet teisingi, bet muzikos plotmėje mums dar reikia palypėti kelis laiptelius, kad pasivytume Vakarų šalis, bet Lietuva juda to link. Labai tikiu Lietuva. Tikiu, kad vieną dieną parvešime "Euroviziją" į Lietuvą. Pakliūti į "Euroviziją" Lietuvoje mes turime visas galimybes. Mūsų pasirodymas šiandien tikrai buvo geras energetiškai, geriausias iš visų mūsų pasirodymų, kiek tik jų esame turėję Vienoje. Visai nesvarbu, kad bučinys buvo ilgesnis, galbūt mes praleidome ritmo dalį, bet tai buvo gyva ir natūralu, atrodė, kad buvo gerai", - užkulisiuose kalbėjo Vaidas.

DELFI paklaustas, koks jausmas apėmė nulipus nuo scenos, V. Baumila atviravo jautęsis taip, tarsi būtų praradęs visas jėgas. "Atidavėme paskutines jėgas, kokias tik turėjome. Keletą pastarųjų dienų man vėl buvo sušlubavusi sveikata, pradėjau kosėti, bet atidavėme save iki paskutinio lašo", - DELFI pasakojo jis.

Monika taip pat patikino "Eurovizijoje" atidavusi visą save, dirbusi taip, kaip galėjo. Kažkaip bent jau pažiūrėjus pasirodymą, nebūsiu juo nusivylusi", - sakė M. Linkytė.

Paklausti, ką veiks pasibaigus "Eurovizijos" finalo šurmuliui, Monika ir Vaidas atskleidė eisią linksmintis.

"Esame to nusipelnę. Atidavėme daug jėgų. "Eurovizija" - ne vien užlipimas ir padainavimas. Tai labai didelis darbas su žurnalistais, ne tik su lietuviais. Labai didelis darbas yra savireklama, bendravimas su visais čia, arenoje, su technikais. Neslėpsiu, užkulisiuose visi šneka, kad Lietuvos delegacija šiemet buvo pati draugiškiausia delegacija. Mes buvome įvardinami kaip draugiški ir šilti, tokie, su kuriais įmanoma susikalbėti. Manau, kad mes padarėme daug didesnį darbą nei iš mūsų buvo tikimasi", - kalbėjo V. Baumila, o M. Linkytė tik patvirtino jo žodžius apie tai, kad konkurse atlikėjams dalyvauti būna nelengva.

"Emociškai šis konkursas reikalauja labai daug. Džiaugiuosi. Esu patenkinta ir savimi, ir savo kolegomis", - kalbėjo Monika.

Vaidas taip pat džiaugėsi galėjęs paragauti "Eurovizijos" skonio, suprasti, kokia tai yra virtuvė.

"Supratome, kas tai yra. Su tokia patirtimi, jei nuspręsime daugiau nebedalyvauti, galėsime suteikti patarimų kitiems. Jų tikrai turime", - atviravo V. Baumila.

Monika įsitikinusi, kad, dalyvaujant "Eurovizijoje" privalu turėti dainą, kuria atlikėjas labai tiki.

"Jeigu tokia daina kada nors gims mano galvoje, manau, norėčiau ir dar kartą atstovauti Lietuvai. Keista apie tai kalbėti dabar, bet reikia pasiduoti likimui kartais. Jei kažkada taip būtų, aš nespjaunu į tai", - kalbėjo M. Linkytė.

"Jeigu kada nors sulauksiu tokio amžiaus ir matysiu savo proanūkius, mano vaikai ir mano anūkai pasakos jiems šią istoriją", - linksmai kalbėjo V. Baumila.

Monika tikino paaugusi kaip dainininkė ir kaip asmenybė. Dėl to ji sakė labai besidžiaugianti.

"Džiaugiuosi, kad esu čia, kad buvau čia. "Eurovizija" yra jėga", - pokalbį baigė M. Linkytė.

Eurovizijos” finalo akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1800)